Cinayet haberinin gazete kupürüyle haraç toplayan suç örgütü çökertildi

Gaziantep polisinin silahlı organize suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda yakalanan 15 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Örgüt üyelerinin, cinayet işleyen bir mensuplarının gazetede çıkan haberin kupürünü göstererek işletmelerin sahiplerini korkuttukları ve haraç aldıkları ortaya çıktı. Haraç ve adam öldürme gibi birçok suça karıştığı ileri sürülen örgütün tutuklu üyeleri içerisinde meslekten ihraç edilen polis ve firari asker de bulunduğu öğrenildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde adam öldürme, yaralama, çek senet tahsilâtı, tehdit ve kurşunlama gibi birçok eylem gerçekleştirdiği öğrenilen çeteye yönelik çalışma başlattı. 10 ay süren planlı çalışmalar sonunda Gaziantep ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 13 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda 7 adet ruhsatsız tabanca ve mermisi, bir adet otomatik tüfek ve bir adet de kama ele geçirildi. Serkan G.'nin liderliğini yaptığı iddia edilen örgütün özellikle galeri, gece kulüpleri ve yasadışı bahis oynatan işyerlerinden haraç aldığı belirlendi. Çetenin ayrıca daha önce sokak ortasında öldürülen Mehmet P. cinayetinin faili olan 'Bebek yüzlü katil' olarak bilinen Ali K.'nın gazetede çıkan bir haberini gösterdiği, ?Ali abinin selamı var' diyerek haraç istedikleri öğrenildi.

Daha önce aynı çeteye mensup 5 kişinin tutuklandığı bildirildi. Emniyette gözaltında olan 13 şüpheliden 10'u da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklananlar arasında meslekten ihraç edilen Fikret D. ve firari asker olduğu belirlenen Gökmen G.'nin de bulunduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber