Burundili iş adamları inşaat demirini İskenderun'dan alacak

Hatay'ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren demir çelik haddehanelerinde incelemelerde bulunan Burundili iş adamları iş bağlantıları yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) üyeleri ile İskenderun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çelik haddehanelerini gezen iş adamları, İskenderun'un demir-çelik sektöründe çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti. İş adamlarından Melchiade Niyonzima, ülkelerinde önemli bir inşaat pazarı olduğuna vurgu yaptı, demir ihtiyaçlarını İskenderun'dan karşılayacaklarını belirtti. Antonie Muzaneze ise İskenderun'da KİSİAD üyeleri tarafından çok yakın bir ilgi ile karşılandıklarını belirterek, ?İnşaat alanında yapacağımız bağlantılar ile iki ülke arasında ithalat ve ihracatta önemli bir atış olacak.? dedi. Burundili iş adamlarından Uwıragıye François, Türk halkının sıcak kanlı olduğunu ifade etti.

KİSİAD Başkanı Temer Eker, ?Burundi'de inşaat alanında çok önemli pazarlar olduğunu saptadık. Bu görüşmeler neticesinde önemli iş bağlantıları yapıldı. İskenderun'daki demir-çelik sektörünün ne kadar geliştiğini gören Burundili iş adamları yatırım yaparken inşaat demirlerini İskenderun'dan alabileceklerini ifade etti. Burada iki ülke arasında ticari faaliyetlerin yanı sıra kültürel ilişkilerin de gelişmesine zemin hazırlanmış olundu.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber