Cezaevinde kötü muamele iddiası

Bir şikayet üzerine gözaltına alınarak tutuklandığını öne süren Diyarbakırlı Mahsum Zilan, tutuklanarak gönderildiği Adıyaman Cezaevi'nde gardiyanlar tarafından dövüldüğünü iddia etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zilan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Eylül 2012 tarihinde hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanarak Adıyaman E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiğini söyledi.

Cezaevine gönderildiğinde geçici olarak iki mahkumla birlikte C 14 koğuşuna yerleştirildiğini anlatan Zilan, "Herhangi bir sorun yaşamadan o akşam koğuşta kaldık. Sabah saat 11.00 sıralarında gardiyanlar bizi orta koğuşa getirdiler. Daha sonra sonra ismini bilmediğim bir gardiyan aynı koğuşta kaldığım Sait adlı kişiyi kolundan tutup kütüphane bölümüne götürdü, ben ve Suat adlı arkadaşım koridorda kaldık" dedi.

Kütüphaneden Sait'in bağırma sesinin geldiğini iddia eden Zilan, olayı şöyle anlattı:

"Yaklaşık 15 dakika Sait içeride kaldıktan sonra onu dışarıya çıkardılar. Sait'in gömleği yırtılmış ve yüzü kızarıklar içindeydi. Sait çıktıktan sonra ismini bilmediğim 2 gardiyan beni kütüphaneye aldılar. İçeride bir bayan bir de genç gözlüklü müdür ile Şeyho A. isimli gardiyan vardı. İçeri girdiğimde gözlüklü müdür oturduğu koltuktan kalktı ve yüzüme tokat attı. 'Adam olmazsınız sizi adam etmesini biliriz' dedi. Sonra gardiyanlar beni yere yatırdılar. 5-6 gardiyan yerdeyken beni darp ettiler. Tekmelerle vücudumun değişik yerlerine vurdular, burnumdan yeni ameliyat olduğum için yüzümü kapattım. Beni neden dövdüklerini de anlayamadım. Burnum kanadı, ensemde şişlik oluştu vücudumun değişik yerlerinde morluklar meydana geldi. Yaklaşık 10 dakika beni topluca darp ettikten sonra burnumdan kan gelince beni bıraktılar. Revire gitmek istememe rağmen beni revire götürmediler."

Zilan, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak kendisini darp eden gardiyanlardan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını istediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber