Boyalı protestoya polisten ?streçli' önlem

Başkent'te Halkevleri üyesi bir grup ?Kürtaj Yasası'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde düzenledikleri boyalı eylemle protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylemci grup, ellerine sürdüğü boyaları önce Meclis'in kaldırımlarına, ardından barikat kuran Çevik Kuvvet ekiplerine ve kalkanlarına sürdü. Ancak istihbarat alan polis ekiplerinin, kalkanları önceden streç ile kapladığı ortaya çıktı.

Halkevleri üyesi bir grup kadın, TBMM Dikmen kapı önünde toplandı. ?Kürtaj yasasına izin vermeyeceğiz, iki elimiz yakanızda' pankartı açan grup üyeleri, ?AKP elini bedenimden çek' sloganları attı. Halkevleri üyesi kadınlar düzenledikleri mizansen bir gösteride yasayı protesto etti. Gösteri sırasında bir kadın temsili olarak doğumu sezaryenli yaptı. Eylem sırasında grup üyesi bir bayan da tepsi içerisinde boya hazırladı. Kadınlar daha sonra ellerini boya dolu tepsiye soktu. Grup üyeleri boyalı elleriyle önce Meclis'in kaldırımlarını, ardından barikat kuran Çevik Kuvvet ekiplerinin kalkanlarını boyadı. Bir kadın eylemci ise boyalı ellerini polisin üzerine sürmeye çalışınca kısa süreli arbede yaşandı. Kadınlar daha sonra yaptıkları açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kadınların olay yerinden ayrılmasının ardından polisin, istihbarat üzerine önlemini aldığı ortaya çıktı. Boyalı eylem haberini alan ekiplerin, kalkanları streç ile kapladığı görüldü. Kalkanların üzerindeki streçleri söken polis ekipleri, topladıkları streçleri poşete koyup çöpe attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber