Bakan Eker: Zirai ve Meteorolojik İstasyonlar kurmayı hedefliyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) kapsamında Türkiye genelinde ?Zirai ve Meteorolojik İstasyonlar' kurmayı planlıyor. Bakan Eker, "Bu istasyonlar aracılığıyla atmosferden toplanacak iklimsel parametreleri, toprağın sıcaklığını, nemi gibi topraktan alınacak verilerin kayıtlarını tutacağız." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, uyguladıkları politikalar ve yaptıkları faaliyetler konusunda Retail News'in sorularını cevapladı. Ulusal ürün rekolte tahmini aracılığıyla yıllık ekim alanlarının belirleneceğine değinen Eker, iklim değişiklikleri ve kuraklığı da izleyeceklerini açıkladı. Bakanlık olarak canlı hayvan ve sığır eti (karkas) ithalatına izin verdiklerini, yapılan ithalatla da piyasalarda olumlu etki gözlemlediklerini dile getiren Mehdi Eker, uygulamanın perakende et fiyatlarının da düşmesine yardımcı olduğunu bildirdi.

Gümrük vergi oranlarını artırarak üretici ve tüketiciyi korumaya çalıştıklarını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, çalışmalarının aynı şekilde devem edeceğini belirtti. Eker, 2012 yılsonu ihracat performans beklentilerinin yaklaşık 17 milyar dolar civarında olacağını kaydetti ve ?Ülke olarak bu hedefi de yakalayacağımızı düşünüyorum.? dedi.

Obezite'ye de değinen Mehdi Eker, okul kantinleri ve yemekhanelerde gerekli denetimleri yaptıklarını vurguladı. Bakan Eker okullarda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda üretim veya ithalat izni bulunan süt, ayran, yoğurt, meyve suyu ve meyve bulundurma şartı getirdiklerinin altını çizerken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda gazlı içeceği yasaklamasına destek verdiklerine de vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber