Vali Şahin: Eski valilik binasının geri alınması konusunda kararlıyım

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Üniversitesi'ne devredilen ve rektörlük olarak kullanılan eski valilik binasının geri alınması konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Şahin, katıldığı İl Genel Meclisi toplantısında, Giresun Üniversitesi'ne, Giresun Valiliği tarafından 2005 yılında devredilen ve rektörlük binası olarak kullanılan binanın geri alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Binayı geri alacaklarını tekrarlayan Vali Şahin, kendi makamını da buraya taşıyacağını açıkladı.

Şahin, "Ben Giresun'a geldiğimden 2 ay sonra, 'Bu binayı eninde sonunda geri alacağız' diye kamuoyuna söz vermiştim. Ben sözümün altında kalmam. Saçlarım bu kadar boşuna beyazlamadı. Verdiğim sözü tutarım." dedi.

Giresun Valiliği olarak üniversiteye devredilen binaya büyük ihtiyaç duyduklarını ifade eden Şahin, "Valilikte çok ihtiyaç var. Mesela Milli Eğitim Müdürlüğü'nde iki şube bir arada oturuyor. 22 müfettiş var. Onların odaları bile yok. Ben 20'ye yakın oda ilave ettim. Ama hala neticeye ulaşamadım. Valilik binasına yaptığım masraf 400 bin liranın üzerinde. Bu parayı Özel İdare'den tek kuruş harcamadan elde ettiğim imkânlarla yaptım. 'Giresun' denilince o bina ile anılır. O yüzden biz bu binayı alıp tüm içişleri birimlerimizle birlikte valilik makamı olarak kullanacağız. Başka bir şey için kullanmayacağız. Valiliğin makamı orası olacak. Hükümet Konağı'nda boş yer açarak diğer kurumları rahatlatacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber