Adıyaman Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi açılması beklentisi

Adıyaman'da sivil toplum kuruluşları, YÖK'ün Adıyaman Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi kurulmasıyla ilgili karar çıkmasını bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi Basın Yayın Sekreteri Sinan Temel, Hukuk Fakültesi'nin Adıyaman için tarihi bir dönemeç olduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini kaydetti.

Sinan Temel konuyla ilgili yaptığı açıklamada üniversitelerin, bulundukları ilin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatının gelişmesini sağlayan en önemli faktörlerden bir tanesi olduğunu ve o ilin geleceğini belirleme açısından birçok fırsat oluşturduğunu ifade etti.

Temel, "Adıyaman Üniversitesinin bütün bölümleri tamamlanmış bir şekilde hizmet vermesi elbette herkesin beklentisidir. Bu sürece sağlanacak her katkı doğrudan ilimizin gelişmesine ve geleceğine yapılmış olacaktır. Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Sayın Abuzer Aslantürk'ün kamuoyu önünde 'Eğer Adıyaman'a Hukuk Fakültesi verilirse, Yök bunu onaylarsa, biz de sıfırdan temelini atarak bir bina yapıp Adıyaman Üniversitesi'ne teslim edeceğiz' demesi ve bunda ısrarcı olması, hem ilimiz hem de üniversitemiz açısından mutlaka değerlendirilmesi ve dikkate alınması gereken bir girişimdir. Aslantürk'ün bu teklifini duyduğumuzda Eğitim-Bir-Sen olarak kendilerini ziyaret ederek tebrik ve desteklerimizi kendilerine ve şahsında kurumuna ilettik. Hukuk Fakültesinin bir üniversite için ne anlam taşıdığını biliyoruz. Adıyaman Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile tam bir üniversite haline gelecektir. Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi, Hukuk Fakültesi binasının yapılması ile ilgili genel kurul kararını çıkarmıştır. Adıyaman Üniversitesi Senatosu da bu doğrultuda Yök'e sunulmak üzere bir karar almıştır. Yök'ün Adıyaman'dan gelen bu talebe olumlu cevap vereceğine ve Adıyaman Üniversitesi için Hukuk Fakültesi kararı çıkaracağına yürekten inanıyoruz. Adıyaman Üniversitesinin kuruluşunda il ve ilçelerde yüz bini aşkın imza toplayarak kamuoyu oluşturan bir eğitim sendikası olarak ilimize bir hukuk fakültesinin açılması çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Hukuk fakültesinin açılması için hem yerelde hem de Ankara'da üzerimize düşen ne varsa onu yapacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yerel basınımız, yöneticilerimiz ve siyasilerimizden de bu konuda daha etkin bir çalışma bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber