Sapanca'ya yeni yaşam alanları

Sapanca Belediyesi'nin "Projeler Hayat Buluyor, Sapanca Gelişiyor" sloganıyla başlattığı projelerden biri olan Sapanca Sahil Yolu projesinde sona gelindi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz aylarının başında yapımına başlanan projenin açılışı ise Sapanca Belediyesi ve Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" etkinliği ile birlikte yapılacak. Sapanca'nın yeni yaşam alanı olmaya aday olan projede yürüyüş ve bisiklet yolu 3 bin metre uzunluğuna sahip. Sapanca'nın yeni sahilinde, 2 adet büyük plaj, 5 binden fazla fidan çeşidi, 50 adet meyve ağacı, 700 adet çınar ağacı, 15 bin m2 rulo çim, otomatik sulama sistemi, 70 adet bank, 40 adet piknik masası, 128 adet aydınlatma direği, 100 araçlık otopark, çocuk parkları, olta balıkçılığı için oturma alanları bulunuyor. 7/24 saat son teknoloji güvenlik kameraları ile izlenecek olan sahilde çalışmalar tamamlanmak üzere.

Sapanca'nın Geleceği İçin Çalışıyoruz

Ak Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile birlikte yeni Sapanca Sahili'nde incelemelerde bulunan Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu Sapanca'nın geleceği için çalışıyoruz ve projelerimiz bu amaçla gerçekleştiriyoruz dedi. Uslu; "Belediyemizin yol çalışmaları, çevre düzenlemeleri, çevre temizliği gibi asli görevlerinin yanı sıra, Sapanca'nın geleceği için başlattığımız projeleri birer birer hayata geçirmeye başladık. Bunlardan biri olan yeni Sapanca Sahil Yolu projemizin çalışmalarında ise sona gelindi. Çalışmalar başlamadan önce atıl durumda olan bu yolu ilçemize kazandırarak burayı cazibe merkezi haline getirdik.

Daha önceleri tozlu ve çamurlu bir yolda yürüyüş yapmaya çalışan vatandaşlarımız şimdi ise tartan pistten oluşan yolda yürüyüş yapıp, bisiklet yolunda bisikletleri ile gezecekler. Ayrıca gölde yüzmek isteyen vatandaşlarımız için yapılan plajlarda vatandaşlarımız yüzme imkânı sağlıyoruz. Hafta sonlarında piknik alanlarında göl manzarası ve yeşillikler arasında piknik yapabilecekler. İlçemizde yetişen meyve ağaçlarından meyve bahçesi yaparak, 700 e yakın çınar, 15 binden fazla fidan çeşidi diktik. Amatör balıkçılar için özel yapılan koltuklarda hem oturup hem balık tutabilecekler. Çocuklarımız oyun parklarında eğlenceli vakit geçirebilecek, spor yapmak isteyenler hem yürüyüş hem de fittnes aletleri ile spor yapma fırsatı bulacaklar. Burası Sapanca'nın yeni yaşam alanı, Sapanca Yeni Sahil Yolu, ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun.

Doğalgazsız Ev Kalmayacak

2009 tarihinde Sapanca Belediyesi ve Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ) ile ortaklaşa yapılan doğalgaz çalışmalarında ilçenin yaklaşık %75'ne doğalgazı ulaştırdık. Şimdi ise 2. Etap doğalgaz çalışmalarını başlattık. Yavuz Selim Mahallesi, Fatih Mahallesi, Dibektaş Mahallesi, Güldibi Mahallesi ve Yeni Mahalle'ye Aralık ortasında doğalgazı ulaştıracağız. Yeni yılda Sapanca'da doğalgazsız ev kalmayacak.

Diğer Projeler Devam Ediyor

Sapanca Sahil Yolu projesinin açılışını 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde yapılacağını belirterek burada hem yürüyüş yapılacak hem de projemizin açılışını yapacağız diyen Uslu; "Yeni yapılan Sapanca Sahil Yolu projemizin yanı sıra, Göl Mahallesi'nde gençlerimiz için çok amaçlı ve büyük bir spor kompleksi yapıyoruz, Alışveriş Merkezi AVM inşaatı devam ediyor ayrıca AVM önündeki meydanı kamulaştırıp büyük bir meydan ve park yapacağız, Kestanelik Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları devam ediyor, Göl Mahallesi'nde Seyir Terası projesi, Kurtköy Deresi Rekreasyon Alanı projesi devam eden projelerimiz arasında. Ayrıca Kırkpınar Stol Havaalanı tekrardan faaliyete girmesi için yeni yaptığımız proje, Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğüne sunulmuş ve kurul onayı beklemektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber