Öğretmenin öğrencisine cinsel istismar davasında 4 tahliye

Sakarya'da kaçırdığı 14 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen eski öğretmenin yargılandığı davada 4 sanık hakkında tahliye kararı verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söğütlü ilçesindeki bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yaptığı dönemde, öğrencisini kaçırıp cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen M.T.(34) ile kendisine yardım ettikleri öne sürülen ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T.'nin yargılanmasına Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar ile avukatları Abdurrahim Burak, Tahir Hakkı İskender ve Ferdi Kahveci ile mağdur tarafın avukatı Ayşe Üstünel Dağdelen katıldı.

Mahkemenin yayın yasağı getirdiği davada, tutuklu sanıklar A.T., G.A., İ.İ. ve S.T. tahliye edildi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İddianamede, M.T. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', diğer sanıkların ise 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından cezalandırılması isteniyor.

4 Mart'ta 14 yaşındaki kız öğrencisini alıkoyup cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen M.T., olayın ortaya çıkması üzerine kaçmıştı. 24 Mart'ta Sakarya Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında tutuklama kararı çıkarılan ve öğretmenlikten atılan M.T., cinsel istismarda bulunduğu öğrencisini, ailesiyle birlikte tedaviye geldiği Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nin bahçesinden kaçırmıştı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kaçırma olayı ile ilgili başlattığı soruşturmada, öğretmenin ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T., 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanmıştı. M.T., jandarmanın yaptığı çalışma sonucu 115 gün sonra kaçırdığı öğrencisiyle birlikte Kocaali ilçesinde saklandıkları köy evinde yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber