İzmir Büyükşehir Belediyesi 40 bin üyeli derneği festivale çağırmadı

Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Balkanlar Festivali'ne bazı derneklerin çağrılmamasına tepki gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir'in dernekler arasında ayrım yaptığını söyleyen Pehlivanoğlu, Atatürk'ün başlattığı bir organizasyona karşı çıkmalarının mümkün olmadığını fakat dernekler arasında ayrımcılık yapıldığı için kırıldıklarını, bu sebeple açılışına katılmayacaklarını belirtti.

Organizasyona katılımcı olmadıklarını, bu sebeple "Çekildik" demenin yanlış olacağını kaydeden Pehlivanoğlu, şunları söyledi: "Biz festivalin organizatörü değiliz. Bu festival, Balkan derneklerinin görüşü alınarak yapılan bir organizasyon. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bize gösterdiği nezaket diye yorumluyoruz ama bazı dernekleri davet etmediler. Bundan dolayı sadece bir kırgınlık söz konusu."

İzmir'de yedi şubesi 15 bin üyesi bulunan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin etkinliğe davet edilmediğini, İzmir Makedonya Göçmenleri ile Gültepe ve Çiğli Makedon derneklerinin de davet edilmeyenler arasında olduğunu belirten Pehlivanoğlu, "Davet edilmeyenler arasında Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu da bulunuyor ki bu federasyonun 40 bine yakın üyesi var. Bunlardan dolayı etkinliklerden çekilme, protesto etmek demek yanlış olur ama bir kırgınlık söz konusu. Kırgınlığımızı ifadesi olarak açılış ve etkinliklere katılmama kararı aldık." diye konuştu. Atatürk'ün başlattığı bu etkinliği devam ettiren bir organizasyona karşı çıkmalarının mümkün olmadığının altını çizen Pehlivanoğlu, "Bu organizasyon önümüzdeki yıllarda da devam etmeli ama daha katılımcı olması açısından Balkan derneklerini kırmamak gerekiyor diye düşünüyorum. İçine STK'ların da dahil edilmesi, organizasyonu güçlendirir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber