Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Nişanyan'ın açıklamaları nevrotik bir hezeyandır

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, eski Taraf Gazetesi yazarı Sevan Nişanyan'ın, Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren filmi ifade özgürlüğü olarak değerlendirmesini tepki gösterdi. Görmez, "Bu tavır nevrotik bir hezeyandır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Görmez, Tuzla'da engelli vatandaşlar için tasarlanmış Çiçekçiler Camii'nin açılışına katıldı. Burada gündeme ilişkin soruları cevaplayan Görmez, Sevan Nişanyan'ın Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren filmle ilgili yorumlarını duyduğu zaman bir mümin olarak hicap duyduğunu belirtti. Müslümanlar olarak her türlü nevrotik hezeyanı dikkate almak zorunda olmadıklarını ifade eden Görmez, ?Bu bir nevrotik hezeyandır. Biz müminlere bu gibi durumlarda düşen görev şifa dilemektir. Dua etmektir. Müslümanlar putperestin putuna dahi hakaret etmemekle emrolunmuştur Kuran-ı Kerim'de. Bilhassa İslam'a yönelik batıda, doğuda eleştiriler yapılmıştır. Hatta islama yöneltilen, Hz Peygambere yapılan eleştirilerle dolu kitaplardan dünyanın en büyük kütüphanelerinden biri oluşturulabilir.?dedi.

Eleştirinin ayrı, mukaddesata saldırının ayrı bir şey olduğunu belirten Görmez, bu gibi olayları bir psikolojik hastalık olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber