Muş TSO Başkanı: Akan kanın durması için herkes üzerine düşeni yapmalı

Diyarbakır'da 8 ilini oda başkanlarının katıldığı 'Kürt sorununu ve terörü bitirme' toplantısına katılan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, akan kanın durması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sinecem, bölgedeki ekonomik sorunların çözümü için mücadele edilmesinden başka bir çıkış yolunun olmadığını ifade etti.

Diyarbakır'da yapılan toplantıdan sonra yayımlanan sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi:

?Ülkemizin en temel meselesi olan ve 30 yıldan bu yana süren çatışma ortamının artık çekilemeyecek duruma gelmesinden dolayı toplandık. Kürt sorunu ülkemizde özellikle bölgemizde yıllardan beri çok ciddi yaralar açmıştır.

Her gün onlarca gencimizin öldüğüne şahit oluyoruz. Bu ölen gençlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Artık bu ülkede hiç bir annenin gözyaşlarının dökülmesine tahammülümüz kalmamıştır. Bugün yapılan toplantı sonucunda bütün oda ve borsa başkanlarının ortak kararlarını sizin aracılığınızla kamuoyuna açıklıyoruz.

TBMM grubu bulunan tüm siyasi partilerle görüşme talebinde bulunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanımız başta olmak üzere yetkili herkes ile görüşme talep edilecektir. Bugün bu toplantıyı ortaya çıkaran bir diğer önemli faktörde şudur: Çözüme yönelik iyi niyet göstermeyen parti ve taraflar kamuoyuna teşhir edilecektir.

Bütün amacımız diyalog ve müzakere ortamını bir an önce oluşturmaktır. Sonuç olarak akan kanın durması, bölgemizde huzur ve güven ortamının tesis edilmesi için silahların susması ve karşılıklı müzakerelerin olmasını istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber