Tapu Kadastro çalışmalarına dikkat!

Haber Giriş : 20 Eylül 2005 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bizler, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nde çalışan bir grup devlet memuruyuz. Bilindiği üzere tapu ve kadastro hizmetleri, ülkemizin alt yapısının tamamlanması açısından hayati öneme sahiptir. Kaldi ki kendi arazilerinin, taşınmazlarının, ormanlarının envanterini bilmeyen uluslar geri kalmaya mahkumdur. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, bugüne kadar kendi imkanlarıyla, ülke kadastrosunun % 85'ini tamamlamış, ormanların da ancak %25'inin tapuya tescilini sağlayabilmiştir. Alınan bir kararla, ülke kadastrosunun 3 yıl içinde bitirilmesi hedefiyle, kadastro hizmetleri özel şirketlere ihale edilmeye başlanmıştır.

Şimdi bu kararın neresi kötü, ne güzel, bir an önce ülkemizde tapusuz yer kalmayacak diyeceksiniz. Biz de bu uygulamaya karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz nokta; alt yapısı oluşturulmadan, konusunda uzman olmayan firmalara verilen ihaleler ve bu ihaleler sonucunda dürüst memurlar üzerine kurulan baskılardır. Bu ihalelerle; Malatya'dan, İzmir'e, Şirnak'tan Kastamonu'ya, Kütahya'dan Bingöl'e, Antalya'dan Trabzon'a, Erzurum'dan Denizli'ye kadar bir çok ilimizde ihaleyi alan şirketlerle kadastro müdürlükleri beraber kadastro çalışmalarına devam etmektedir.

Bu işte zaman zaman suiistimaller, büyük para alışverişleri, yolsuzluklar olabilmektedir. Bu kanunsuzluklara alet olmak istemeyen dürüst personel zaman zaman haksız muameleler ya da sürgünlerle cezalandırılmaktadır.

3 yıl içinde kadastro çalışmalarını bitirmek elbette güzel, ama bu yapılırken kanunsuzluklara, haksız kazançlara ve vatandaşın hak kayıplarına da mahal verilmemelidir.

Behçet Fakihoğlu/Türkiye/p>

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber