Norm kadroda başa dönülüyor, depodaki öğretmen okula atanacak

Haber Giriş : 22 Ekim 2003 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Norm kadroda başa dönülüyor, depodaki öğretmen okula atanacak

1999 yılında okullarda fazla gözüken öğretmenleri Norm Kadro Yönetmeliği ile koordinatör okullara atayarak atıl durumda bırakan Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi yönetmeliği değiştirerek yanlışından dönüyor.

Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan yönetmelik değişikliğine göre, koordinatör okullardaki öğretmenler eski görev yerlerine norm kadro fazlası olarak atanacak. Bakanlık, ilk defa öğretmenlere uygulanan ve diğer kurumlara örnek olan 'norm kadro' sistemini değiştiriyor. Bakanlığın uzun süredir hazırlığını sürdürdüğü ve Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan yönetmelik değişikliği, 1999'da okulundan alınarak koordinatör okullara atanan öğretmenlerin geri dönmesini öngörüyor. Öğretmenlerin eski okullarına atanması ile oluşacak fazlalığın ise yeni atama yapılmayarak eritilmesi hesaplanıyor. Halk eğitimi merkezlerindeki (depo) fazla öğretmenler de öğretmen ihtiyacı olan okullara atanacak.

Yönetmelik değişikliğinde, öğrenci sayısına göre belirlenen müdür yardımcısı sayısı artırılıyor. Öğrenci sayısı 601'e kadar olan ilköğretim okullarında 1, 601?1401'e kadar olan okullarda 2, 2201 ve daha fazla olanlarda 4 müdür yardımcısı görev yapacak. Öğrenci sayısı 501'e kadar olan liselerde 1, 2001 ve daha fazla öğrencisi olanlarda 4 müdür yardımcısı normu olacak. Mevcut durumda, 801'e kadar öğrencisi olan ilköğretim okullarına bir, bin 501 ve daha fazla öğrencisi olan okullara ise 3 müdür yardımcısı veriliyor. Liselerde ise 601 öğrenciye kadar 1, bin 501 öğrenciye kadar ise 2 müdür yardımcısı kadrosu bulunuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber