Suriye Tezkeresi TBMM'de 320 oyla kabul edildi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 15:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Hükümet'e Suriye konusunda bir yıl yetki veren Başbakanlık tezkeresinin 129 ret oyuna karşın 320 oyla kabul edildiğini bildirdi.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, kapalı oturumun sona ermesinden sonra kürsüye çıktı. Sağlam, Başbakanlık tezkeresinin, 129 ret oyuna karşılık 320 oyla kabul edildiğini duyurdu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, tezkereye evet oyu vereceklerini, CHP ve BDP ise desteklemeyeceğini açıklamıştı.

Genel Kurul'da Hükümet ve komisyonun yerine oturmaması üzerine Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri ertelendi. Sağlam, birleşimi 9 Ekim Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.


TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumda, Suriye konusunda Hükümet'e yetki veren Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerine başladı.

TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümet'e 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşmeleri için Genel Kurul'da kapalı oturum yapılıyor.

Kapalı oturuma Dışişleri ve Milli Savunma bakanlıklarının bazı bürokratlarının da katılmalarına ilişkin önergeler Genel Kurul'da kabul edildi.

TBMM, yapacağı seçimler dahil bütün işlerinde üye tamsayısının en az üçte biri ile toplanıyor. TBMM, Anayasa'da başka bir hüküm yoksa toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla karar veriyor. Ancak karar yeter sayısı, hiçbir şekilde üye tamsayısının dörtte birinin bir fazlasından az olamıyor.

TBMM'de AK Parti'nin 326, CHP'nin 135, MHP'nin 51, BDP'nin 29 milletvekili bulunuyor. Meclis'te ayrıca Katılımcı Demokrasi Partisi'nden 1, bağımsızlardan da 7 milletvekili görev yapıyor.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Kudret Topçu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber