Polis, TBMM'ye yürümek isteyenlere biber gazıyla müdahale etti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (AA) - Suriye tezkeresinin TBMM'de görüşüldüğü sırada, Halkevleri'ne mensup bir grup, protesto amacıyla TBMM'ye yürümek isteyince polis biber gazıyla müdahale etti.

Halkevleri'nin Konur Sokak'taki merkezinde biraraya gelen grup TBMM önüne yürüyüşe geçti. Akay Kavşağı'na gelen grup üyeleri, TESK Genel Merkezi önünde Çevik Kuvvet ekiplerince durduruldu.

Polis, aralarında Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut'un da bulunduğu grup, polisin TBMM önüne geçmelerinin mümkün olmadığı, yapılan eylemin gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet olduğu uyarısına rağmen TBMM'ye yürümekte ısrar etti. Bunun üzerine polis, göstericileri dağıtmak üzere biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında eylemcilerle birlikte bazı basın mensupları da biber gazından etkilendi.

Eylemciler, biber gazının etkisini azaltabilmek için limon, süt, su, göz damlası kullanırken, bazıları da başına poşet geçirdi. Bazı eylemciler de polis kalkanlarına yaslanarak protestolarını sürdürdü.

Müdahaleye rağmen dağılmayan eylemcilere, polis araçlarından 5 defa dağılmaları yönünde anons yapıldı. Anons sonrasında dağılmayan gruba yeniden biber gazı ile müdahale edildi.

İkinci müdahale sonrası Oya Ersoy'un basın açıklaması yapması ardından grup dağıldı.

Muhabir: Enes Kaplan

Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber