'Atilla Koç görevden alınacak mı?'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2005 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vererek, ''Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u görevden almayı düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

Sevigen, Fransız TV 5 kanalında yayımlanan İstanbul belgeseliyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergede şu soruları yöneltti:
''Türkiye topraklarının bir bölümünü Kürdistan olarak gösteren belgeselin yayınından sonra (Yardım ettik, pişman değilim) diyen Kültür ve Turizm Bakanı Koç'u bakan yaptığınız için pişman mısınız? Bakan Atilla Koç'u görevden almayı düşünüyor musunuz? Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hazırlanan ve Bakan Koç'un yayınından pişmanlık duymadığını söylediği belgesel, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanımayanlara verilmiş bir ödün ve konfederasyon bayrağı çizenlerin anlayışının tesciline teslimiyet midir? Belgeselde Türkiye topraklarının bir bölümünün Kürdistan olarak gösterilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunu da demokratik bir hakkın kullanılması olarak mı kabul ediyorsunuz?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber