Türkiye'nin ilk sağlık akademisinde ders başladı

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan Sağlık Akademisi'nde ilk ders büyük bir katılımla başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkenin her tarafından katılımcıların bulunduğu akademiye, yaklaşık 8 bin kişi başvurdu.

Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'ndaki ilk dersi, ?Kanserle Yaşam' konulu sunumuyla Prof. Dr. Hakan Kaya anlattı. Prof. Kaya, kanserin tanımı, yayılması, tedavi süreci ve sosyal hayata etkileri konuları tarafından dinleyicilere aktarıldı. İlk olma özelliğini taşıyan akademiye toplumun her kesiminden katılım oldu.

Akademiye İstanbul'dan katılan Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Zeliha Kuzucu, ilk kez eğitime başlayan Sağlık Akademisi'nin kendisine yararlı olacağını düşündüğünü belirtti. Akademinin devam etmesini isteyen Kuzucu, ?Bu seminerlerin devamını istiyorum. Çünkü meslek hayatımda çok yararlı olacak şeyler öğrendim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.? dedi.

Burdur Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Faruk Ozan da Türkiye'de bir ilk olan Sağlık Akademisi'nin ilk dersinin bugün başladığını ifade etti. Ozan, akademinin bir yıllık bir çalışmanın neticesi olduğunu söyledi. Amacın; bilinçli toplum, bilinçli öğrenci, bilinçli hasta ve bilinçli sağlık çalışanı oluşturmak olduğunu ifade eden Müdür Ozan, şunları söyledi: ?Bu program, bir yıl sürecek. Bir yıl içinde yaklaşık 28 konu başlığında eğitimlerimiz verilecek. 28 farklı akademisyenle bu çalışmalarımız yürütülecek. Türkiye'de bir ilk olması nedeniyle umarım diğer illere de örnek olur. Amacımız, Türkiye'nin ve Burdur'un sağlığına katkıda bulunmaktır.? Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ilk ders 1 saat sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber