İşveren her işçi adına brüt ücreti üzerinden prim ödeyecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2005 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun açıklamalarıyla gündeme gelen "Kıdem Tazminatı Fonu Kanun Tasarısı Taslağı"nda, işverenlerin, her ay çalıştırdığı her işçi adına brüt ücreti üzerinden fona prim ödemesi öngörülüyor.

Taslağa göre, ödenecek aylık prim miktarı, aylık kazancın yüzde 3'ünü geçmemek koşuluyla, fon yönetim kurulunun önerisi üzerine Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek. İşveren, fona ödediği prim nedeniyle işçi ücretinden herhangi bir indirim veya kesinti yapamayacak. İşverence fona ödenecek primler, gider olarak gösterilebilecek.

İşveren, kıdem tazminatına hak kazanan işçi veya hak sahiplerini, hak kazandıkları tarihten itibaren 7 gün içerisinde fona bildirmek zorunda olacak. Fona ödenecek primler SSK tarafından toplanacak.

Fon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın önerisi üzerine müşterek bir kararname ile atanacak 1, en fazla üyeye sahip işveren konfederasyonunu temsilen 2 ve en çok üyeye sahip işçi konfederasyonunu temsilen 1 olmak üzere, toplam 4 kişilik Yönetim Kurulu'nca yönetilecek. Yönetim Kurulu'nda yer alan temsilciler 4 yıl süreyle görev yapacak ve süresi dolan üye yeniden seçilebilecek. Yönetim Kurulu'na, müşterek kararname ile atanan temsilci başkanlık edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber