Uşak Üniversitesi bu yıl ilk defa yabancı uyruklu öğrenci kabul etti

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, yabancı uyruklu öğrencilerle tanışma toplantısı düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tanışma toplantısında 7 ayrı ülkeden 56 yabancı öğrenciye üniversite hakkında bilgi veren Rektör Çelik, öğrencilerin taleplerini de dinledi.

Uşak Üniversitesi Sosyal Tesislerinde yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Siat Çelik , ?Sizler bizim için değerlisiniz. Ülkelerinizi bırakıp Uşak Üniversitesi'ne geldiniz. Yabancı bir ülkede olmak ilk zamanlar size sıkıntı verecektir. Ancak bu süreci hep beraber aşacağız? dedi.

Rektörlük tarafından organize edilen tanışma toplantısına; Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Vekili Zeki Eraslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve Prof. Dr. Salih Çelebioğlu, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Özgür Ay ve Yrd. Doç. Dr. Erol Sakallı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Feyyaz Dikkaş ile yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Tanışma toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik üniversite olarak ilk defa yabancı uyruklu öğrencilere ev sahipliği yaptıklarını belirterek bu durumdan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Sait Çelik konuşmasında şunları söyledi: ? Sizler bizim için değerlisiniz. Ülkelerinizi bırakıp Uşak Üniversitesi'ne geldiniz. Yabancı bir ülkede olmak ilk zamanlar size sıkıntı verecektir. Ancak bu süreci hep beraber aşacağız. Uşak Üniversitesi olarak bütün imkânlarımızla sizinle ilgilenecek ve en iyi şekilde eğitim-öğretim imkanı sağlayacağız. Bundan sonraki hedefimiz sizlerin de desteğiyle üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırmaktır. Biz sizlere üniversitemizi, Uşak'ı ve Türkiye'mizi tanıtacağız. Sizler de bizim birer kültür ve eğitim elçimiz olarak ülkelerinize, arkadaşlarınıza bizleri anlatacaksınız. Sizler için yapmayı planladığımız pek çok şey var. Öncelikle açmış olduğumuz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi sayesinde bir yıl boyunca Türkçe bilmeyenleriniz varsa bunlara Türkçe öğreteceğiz. Aldığınız bu eğitimden sonra kazandığınız bölümlerde eğitiminize devam edeceksiniz. Kendinizi ifade edebilmek, kültürünüzü, gelenek ve göreneklerinizi bizlere daha iyi gösterebilmeniz için ?Uluslararası Öğrenciler Kulübü? ve ?Türk Dünyası Kulübü? kuracağız. Bu kulüplerde gerçekleştireceğiniz etkinlikler için sizlere gereken tüm yardımları yapacağız. Geleneksel Bahar Şenlikleri kutlamalarımız sırasında her ülke için bir stant ayrılacak ve sizler bu stantlarda ülkenizi ve kültürünüzü diğer öğrencilerimize ve Uşaklılara sergileme imkânı bulacaksınız. Sizlere Uşak'ı ve ülkemizi tanıtabilmek için yıl içinde pek çok kültür gezisi düzenleyeceğiz. Ülkemize, Uşak'a ve Uşak Üniversitesi'ne hoş geldiniz? dedi.

Türkmenistan, Azerbaycan, Fas, Moğolistan, Almanya, Arnavutluk ve Bulgaristan olmak üzere yedi farklı ülkeden toplam 56 öğrencinin üniversitedeki programlara yerleştiğine de dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ? Uşak Üniversitesi uluslar arası bir üniversite olma yolunda atacağı adımlardan birini daha gerçekleştirmiştir. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz Uşak'ı ve üniversitemizi renklendirdi? dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik'in konuşmasının ardından Uşak Üniversitesi tanıtım filmi gösterildi. Tanıtım filminin ardından yabancı uyruklu öğrenciler kendilerini tanıtarak Uşak ve Uşak Üniversitesi ile ilgili ilk izlenimlerini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber