Sözleşmeli öğretmenlik: Dağ fare doğurdu

Haber Giriş : 21 Eylül 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli öğretmen kadroları açıklandığında, on binlerce işsiz öğretmen büyük bir heyecana kapıldı. Nihayet işsizlikten kurtulacaklardı. Günlerce başvuruların başlamasını, ardından da tayinleri beklediler. Ama sanki dağ fare doğurdu. En az 650 milyon lira olacak denilen maaşlar, kuşa döndü. Ne kadar ders saati o kadar ücret mantığıyla, yeterince ders saati bulunmayan okullarda öğretmenler 200 milyon lira maaşa mahkûm edildi. İşte size bir örnek:
"İngilizce öğretmeniyim. Tayinim 8 sınıflı, 150 öğrencili bir köye çıktı. Okul müdürüyle konuştum. Haftada 8 saat dersimin olduğunu ve karşılığında ayda 200 milyon lira civarında bir maaş alacağımı söyledi. Köyde ve yakınlarda başka okul olmadığı için diğer okullara gidip bu maaşımı yükseltmem mümkün değil. Ailem Zonguldak'ta, 200 milyon lira ile Kastamonu'nun bir dağ köyünde nasıl geçineceğim? Gitmeyi düşünmüyorum..."
Benzeri o kadar çok mesaj geliyor ki şaşmamak elde değil. Ataması yapılanların 30 Eylül'e kadar işbaşı yapmaları gerekiyor. Görünen o ki çok fazla fire olacak!..

abbas güçlü/milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber