Antalya, şehit polisleri uğurladı

Antalya'da silahlı bir saldırganın kurşunlarıyla şehit olan üç polis memuru için İl Emniyet Müdürlüğü'nün Uncalı'daki hizmet binasında tören düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit cenazeleri törenin ardından Konya ve Burdur'a gönderildi.

Antalya şehir merkezinde dün akşam bir şizofren hastasının kurşunlarıyla şehit olan polis memurları, Abdullah Bülbül(34), Mustafa Kılıç(45) ve Mehmet Çolak(30)'ın naaşları bu sabah Antalya Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak ailelerinin gözyaşları arasında Uncalı Mezarlığı'na götürüldü. Buradaki hazırlığın ardından cenazeler İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Şehit cenazeleri için düzenlenen törene AK Parti Antalya Milletvekilleri Menderes Türel ve Gökçen Özdoğan Enç, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, siyasi partilerin il başkanları, protokol üyeleri, emniyet teşkilatı mensupları, iş dünyasının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve şehitlerin yakınları katıldı.

Antalya İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam törende yaptığı konuşmada, meslektaşlarını kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, "Şehitlerim, uğrunda şehit olduğunuz değerler yaşamaya devam ettikçe bu millet, bu devlet ve bu vatan sonsuza kadar yaşayacaktır. Uğruna canınızı feda ettiğiniz ay yıldızlı al bayrağa sarılı tabutlarınızla milletimizin gönlünde en yüksek mertebeye erişmiş bulunmaktasınız. İnşallah Allah katında da en yüksek mertebeye eriştiniz. Giydiğiniz şerefli üniforma üzerinizdeyken şehit oldunuz. Şu anda sözlerin kifayetsiz olduğunu biliyorum, acılarımızı dindirmeyeceğini de biliyorum. Tüm milletimize ve şehitlerimizin mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Sağlam, şehit yakınlarına ve ailelerine ise şöyle seslendi: "En kıymetli varlığınızı kaybettiniz, başınız sağolsun. Yüreğimize ateş düştü, ancak metin olmalıyız, kuvvetli olmalıyız. Sizlerin şehit ailesi olarak gururlu, güçlü ve dik duruşu bu ülkeyi daha da güçlü kılacaktır."

Sağlam'ın konuşmasının ardından Antalya İl Müftü Vekili İbrahim Keser dua okudu. Törenin ardından Mustafa Kılıç'ın cenazesi Burdur'a, Abdullah Bülbül ile Mehmet Çolak'ın naaşları ise Konya'ya gönderildi.

POLİSLER GÖZYAŞINA BOĞULDU

Cenaze töreni duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Mustafa Kılıç'ın çocukları Mahmut ve Mertcan metin duruşlarını korurken, şehidin kız kardeşi Sebahat'in ağıtları yürekleri dağladı. Törende birçok polis memuru gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Mehmet Çolak'ın eşi Elif, kocasını cenaze aracına konan tabutunu sevdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya'da dün akşam devriye görevi yapan polis ekiplerine ateş açan saldırgan 3 polisi şehit etmişti. Şizofren hastası olduğu belirlenen saldırgan olayın ardından kaçarken vurularak öldürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber