Kepez'de biri engelli asansörlü 2 cami, 7 Kur'an kursu hizmete girdi

Antalya'nın Kepez ilçesinde, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, iki cami ve 7 Kur'an kursu törenle hizmete açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söz konusu mabedlerden biri olan Hz. Ali Camii'nde engellilerin kullanımı için asansör bulunuyor.

Toplu açılış töreni, Varsak Karşıyaka Mahallesi'ndeki Hz. Ali Camii bahçesinde yapıldı. İmece usulü inşa edilen Hz. Ali ile Hüsnü Karakaş camilerinin ve 7 Kur'an kursunun açılışının gerçekleştirildiği tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an tilaveti ile başladı.

Törene katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Müftüsü İbrahim Duman, bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın ana temasının ?Engelsiz Cami ve Engelsiz İbadet' olduğuna işaret etti. Duman, Hz. Ali Camii'nde, bedensel engellilerin kullanımı içim yapılan asansörün yeni inşa edilecek olan camilere örnek olmasını diledi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Kemal Uçkun, Hz. Ali'nin isminin Karşıyaka Mahallesi'ndeki camiye verilmesiyle, Antalya'daki camilere peygamberlerin, dört halifenin ve İslam âlimlerinin isimlerinin verilmesinin tamamlandığını belirtti. Uçkun, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın ismini de Teomanpaşa Mahallesi'nde önümüzdeki aylarda inşası başlayacak olan camiye vereceklerini kaydetti.

Hz. Ali Camii'ni, imece usulü ile yaptıklarına değinen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, caminin inşaatında emeği olanlara teşekkür etti. ?Camileri inşa etmek elbette önemli ama daha da önemlisi cemaatin camilere gelmesidir.? diyen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürürdü: ?Son zamanlarda sanki camiler, Cuma günleri kullanılan, günün belli vakitlerinde, belli bir yaşın üzerindeki insanların gidip geldiği mekânlardır, şeklinde yanlış bir algı ortaya çıktı. Bu işin hakikatinin, dinimizde ve Hz. Peygamber Efendimiz'in (sas) bize anlattığı ahlakta böyle olmadığını görüyoruz. Camiler, günün beş vaktinde mahallede namaz kılmakla yükümlü olan insanların toplandıkları, bir araya geldikleri, hep birlikte bir olan Allah'ı zikrettiği mekânlardır.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, hayırlı olsun dileği ile kurdeleyi keserek, iki cami ve 7 Kur'an kursunu hizmete açtı.

Açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Müftüsü İbrahim Duman, İl Müftü Vekili İbrahim Keser, Kepez Müftüsü Kemal Uçkun, meclis üyeleri, bölgedeki mahallelerin muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber