Ailesi para vermedi, tahta sıraya oturtuldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci velileri hata yapabilir, eğitimcilerin görevi sorunu çözmektir

İzmir'de ailesi para vermediği için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen tahta sıraya oturtulduğu iddia edilen öğrencinin babası ve öğrenim gördüğü Cengiz Topel Lisesi'nin Müdürü Mürsel Oğuz, konuştu. Baba Ahmet Özışık, "Öğrenci velileri hata yapabilir, eğitimcilerin görevi sorunu çözmektir" diye konuşurken, Okul Müdürü Oğuz, sıraların, öğrenci velilerinin aldığı ortak kararla alındığını ifade etti.

İzmir'in Güzelbahçe semtinde bulunan Cengiz Topel Lisesi'nde süper lise statüsünde ingilizce eğitim gören bir sınıfta okuyan öğrencilerin velisi, aldıkları kararla sınıf içerisindeki sıraları, yazı tahtasını değiştirerek, sınıfa televizyon, vcd, kasetçalar ve ingilizce eğitim kasetleri aldı. Ancak öğrencilerden E.Ö.'nün babası Ahmet Özışık, öğrenci başına 97 milyon lira istenmesi üzerine kayıtta verdikleri 100 milyon lira bağışın kullanılmasını isteyerek parayı vermedi. Bunun üzerine E.Ö., öğrenci velilerinin yaptırdığı yeni masa sandalye yerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen tahta sıraya oturtuldu. Öğrenci velisi Ahmet Özışık, meselenin tahta sıra meselesi olmadığını kaydederek, "Okul idaresi ve öğrenci arasında olumsuz dialoglar yaşanmıştır. Bir şantaj aracı olarak kullanılmıştır. Bu seneki olay ise geçen seneki zihniyetin devam ettiğini gösteriyor. Bizim çabamızın ne olduğunun anlaşılmadığını görüyorum. Biz okula kayıt ettirirken yeterli bağışı yaptık. Hiç bir bağışta bulunmasak da böyle bir olayla karşı karşıya kalsak kendimizi suçlu hissederiz. Hukuk kanalı ile bu konunun çözümünün daha iyi olacağına kara verdik ve konuyla ilgili rahatsızlıklarımızı Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdik" diye konuştu. Sınıfa televizyon, vcd ve kasetçalar alındığını ve para vermedikleri konusu hatırlatılan İnşaat Mühendisi Özışık, "Durumumuz müsait değilmiş ki, siz bunu karşılayın dedik. Çok olumsuz yerlere çekildi ama önemli bir hata içerisinde değiliz. Öğrenci velileri hata yapabilir ancak eğitimcinin görevi doğru olan hatayı daha ileri götürmek midir yoksa sorunu çözmek midir" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Mürsel Oğuz ise, sözlü olarak verdiği röportajında, 1 sene önce süper lisede öğrenim gören öğrencilerin velilerinin tamamen kendi kararları gereği birleşerek sınıfa, sünger sandalye, yeni sıra, tahta, televizyon, vcd ve kasetçalar aldığını bunun için kendi aralarından seçtikleri 3 kişi ile 97 milyon lira topladıklarını, okulun konuyla ilgisinin olmadığını söyleyerek, "E.Ö. isimli öğrencinin velisi, okula bağış yaptığını ve gereken miktarın burdan karşılanması gerektiğini söyleyerek para vermedi ama biz okulu velilerin yaptıkları o yardımlarla döndürüyoruz. Şu an okulumuz bir devlet okulundan çok özel bir okulu andırıyor. Sınıfa yapılan o yenilikler ise tamamen öğrenci velilerinin, çocuklarının daha iyi eğitim alması için kendi çabalarıyla yaptıkları yeniliklerdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından böyle bir yenilik yapılmamıştır. Öğrencinin velisi bu parayı vermeyince, biz de öğrenciye bakanlık tarafından bütün öğrenciler için gönderilen sıralardan bir tanesini verdik. Hatta başka bir öğrenci dün okul ile ilişkisini keserek gidince onun sırasını da tahta sırada oturan o öğrencimize verdik. O öğrencinin velisi en başta yapılan toplantıya katılarak bu parayı vermeyi kabul etmiştir ancak daha sonra bu parayı vermeyi reddetmiştir. Eğer maddi durumu bakımından karşılayamıyorsa diğer veliler karşılamayı önermiştir ancak buna da olumsuz yanıt vermiştir" dedi.

Sınıfa sıra, sandalye, televizyon, vcd ve kasetçalar alan öğrencilerin velileri Kudret Uysal ve Mehmet Uğur ise, veli olarak alınan karara uyulması gerektiğini söyleyerek, "Ben veli olarak alınan karara uyarım. Eğer veli, fakir ise 2-3 kişi birleşerek öğrenci aynı seviyeye getirilir. Okul idaresi bize bir baskı yapmadı öğrenci velileri bu malzemeleri almak için kendisi karar verdi. Bence burada okul yönetimi karalanmak isteniyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber