Somalili öğrenciler Başkan Posbıyık'ı ziyaret etti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören Somalili 24 öğrenci, öğretmenleri eşliğinde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Posbıyık, ziyarette gazetecilerin revizyon ve kentsel dönüşümle ilgili sorularını da cevaplandırdı.

Ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Halil Posbıyık, belediye olarak da Somalili öğrencilerin eğitimlerine ellerinden gelen desteği vermek istediklerini belirtti.

Yaklaşık yarım saat süren ziyarette, iki ülke arasındaki işbirliği konusunda Başkan Posbıyık'a bilgiler veren Karadeniz Ereğli Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Karaoğlu, ilçeye gönderilen 24 öğrencinin kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 2012?13 eğitim-öğretim dönemine başlamalarının sağlandığını ifade etti.

Okulun yurdunda barınan öğrencilerin 4 yıl boyunca Karadeniz Ereğli'de yaşayacaklarını ve okullarından mezun olacaklarını belirten Karaoğlu, ?12 Eylül tarihinde, Konya'da toplanan çocuklarımızı almaya gittik ve hep birlikte ilçemize geldik. Çocuklarımız ilçemize geldikleri günden bu yana birçok kurum ve kuruluşun maddi ve manevi yardımlarını gördük. Her birine teşekkür ediyorum. Biz çocuklarımızdan çok memnunuz. İleride her biri bizim kültür elçimiz olacaklar. Umarım onlar da bizlerden memnundurlar. Temel amacımız onların okullarını bitirmeleri ve ilerde de üniversite okumalarıdır. Bildiğiniz gibi Mekke'den Medine'ye göç eden Müslümanlar muhacirdiler. Medineli ensarlar da muhacirlere kucak açıp onları bağırlarına basmışlardı. Bizler de Somali'den gelen öğrencilerimizi birer muhacir olarak gördük ve onları bağrımıza bastık?, dedi.

ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Somalili öğrencilerle bir süre sohbet eden Posbıyık, her biri ile tek tek tanıştı. Öğrencilerin düzgün Türkçe konuşmalarından etkilenen Posbıyık, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Ziyaretin sonunda Somalili öğrencilere çeşitli hediyeler takdim eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 24 öğrencinin spor malzemelerinin belediye tarafından karşılanacağı bilgisini verdi.

POSBIYIK REVİZYON ÇALIŞMALARINI DA DEĞERLENDİRDİ

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ziyaret sırasında gazetecilerin revizyon çalışmaları hakkında sorularını da cevapladı. Kentsel dönüşümle Ereğli'nin ufkunun açılacağını ifade eden ve çalışmaların hayırlı olmasını dileyen Posbıyık, şöyle konuştu: ?Revizyon meclisimizden geçti. Aslında 2,5 günde bin 532 tane dilekçeyi oylamak o kadar kolay bir iş değil. Biz bu işin 5 gün devam edeceğini tahmin ediyorduk. Biz hatta geceleri çalışmayı da göz almıştık. O bakımdan çalışmalarımız çok net oldu. Muhalefet, iktidar anlayışı olmaksızın tüm belediye meclis üyeleri aynı noktada birleştiler ve aynı sağduyu ile birlikte ortak çalıştık. Bütün meclis üyelerini muhalefet veya iktidar bu projede hepsinin de alın terleri vardır. Aynı noktada ve anlayışta birlikte hareket ettiğimiz için 2,5 günde bu dilekçeler okundu ve oylandı. Revizyon meclisten geçmiş oldu. Bu revizyonun Ereğli halkına hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki bu revizyon Karadeniz Ereğli'nin geleceğini aydınlatacak bir proje olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber