Baba Sönmez: İddialar asılsız, mezar, yerine oturmadığı için yapılmadı

Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Benyamin Sönmez için düzenlenen Klasik Müzik Festivali'ne mezar krizi damgasını vurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanatçı Tarık Akan'ın, Sönmez'in mezarının, belediyeden izin alınamadığı için yapılamadığını söylemesi ve bu sözlerinin bazı internet sitelerinde manşet yapılması Benyamin Sönmez'in ailesi tarafından tepkiyle karşılandı. İddiaların asılsız olduğunu söyleyen Benyamin Sönmez'in babası Ünal Sönmez, mezarın, yerine oturmadığı için yapılmadığını açıkladı.

Dünyaca ünlü Çello sanatçısı Benyamin Sönmez, ölümünün 10'uncu ayında, Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen festivalle anılıyor. Ülke genelinden çok sayıda klasik müzik üstadı Sönmez için Fethiye'de bir araya geldi. Gün batımı konserleri ve halka açık klasik müzik konserleri ile gerçekleştirilen festivale mezar krizi damgasını vurdu. Sinema sanatçısı Tarık Akan'ın, Benyamin Sönmez'in mezarının, belediye izin vermediği için yapılmadığını söylemesi, Sönmez'in ailesinin tepkisini çekti. Baba Ünal Sönmez, acılarının taze olduğunu kaydederken, yapılan açıklamaların acılarını bir kat daha artırdığını söyledi.

Bir mezarın yapılması için belli bir sürenin geçmesi gerektiğini anlatan Sönmez, "Biz henüz mezar yapılması için acele etmiyoruz. Toğrağın oturmasını bekliyoruz. Bir anıt mezar yapılması için meclisin karar alması gerekiyor. Bize verilen olumsuz bir yanıt yok. Zamanı geldiğinde meclise başvurumuzu yapar, gerekli prosedürleri uygulayarak mezarı yaptırırız. Belediyenin bize izin vermemesi diye bir şey söz konusu değildir." dedi.

"ZAMANI GELİNCE FETHİYELİLER EN İYİ MEZARI YAPACAKTIR"

Benyamin Sönmez'in amcası Seyran Sucu da Benyamin Sönmez'in mezarının yaptırılmadığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. Aile olarak, Fethiye Belediyesi'nin desteğini her zaman yanlarında gördüklerini anlatan Sucu, dünyaca ünlü sanatçıların katıldığı festivalin değil de mezarın gündemde tutulmasının ise yanlış olduğunu aktardı.

Sucu, "Bizim acelemiz yok. Zamanı gelince Fethiyeliler Benyamin'e yakışır bir mezarı bizimle birlikte yapacaktır. Burada bize en büyük desteği verecek olan kurum da yine Fethiye Belediyesi'dir." açıklamalarında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber