Aktif sezonda Manavgat Şelalesi'ni 280 bin Rus turist ziyaret etti

Aktif turizm sezonunda Manavgat Şelalesi'ni 280 bin Rus turist ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov; mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında 280 bin Rus turistin Manavgat Şelalesi'ni ziyaret ettiğini söyledi.

Antalya'ya getirdikleri Rus turistleri alternatif turizm, doğa ve eko turizm çerçevesinde Antalya Düden, Lara, Kurşunlu, Manavgat Şelalesi ile Gündoğmuş'un Uçansu Şelalesi'ni gezdirdiklerini belirten Baranov, Rusların, en fazla ilgiyi Düden ile Manavgat Şelalesi'ne gösterdiğini kaydetti. Yıl sonuna kadar bu rakamın 330 bine ulaşmasını beklediklerini belirten Baranov, bunun yanı sıra Köprülü Kanyon'da 280 bin Rus turistin rafting ve kano su sporu yaptığını ifade etti.

Baranov, "Antalya'ya getirdiğimiz turistler, en fazla Düden ve Manavgat Şelalesi'ni görmek istiyor. Gündoğmuş Uçansu Şelalesi'ne ilginin yüksek olmasına karşın, mesafe uzaklığından bu sene 11 bin Rus turisti götürebildik. Önümüzdeki yıl, Uçansu Şelalesi'ne eko turlarını artıracağız. Geçen yıl Manavgat Şelalesi'ni 240 bin Rus turist ziyaret etti." diye konuştu.

Manavgat Sarılar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy da belediye sınırları içinde olan çağlayanı geçen yıl 890 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi. Bu sene bu rakamın 1 milyonu geçmesini beklediklerini belirten Ersoy, şelaleye gelen ziyaretçi yoğunluğunu birinci sırada Ruslar, ikinci sırada Almanlar ve üçüncüsü sırada İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarkalıların oluşturduğunu kaydetti.

Şelaleye daha fazla ziyaretçi gelmesi ve yurt dışı ve yurtiçi turizm tanıtımları için Antalya Valiliği'nin desteğiyle çağlayan çevresinde düzenleme yaptıklarını belirten Ersoy, hayata geçirecekleri yeni seyir terasıyla çağlayanı görmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin, suyun akış debisini havadan da görme imkanlarının olacağını kaydetti. Ersoy, son yıllarda çağlayanı ziyarete gelenler arasında Avrupalı ve Rus turistlerin yanı sıra Uzak Doğulu, Arap, Afrika ve Balkan ülkelerinde gözle görünür artış olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber