Belediye Meclisi'nde tavuklu protesto

Bodrum Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan Toplantısı ilginç bir protesto gösterisine sahne oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda çantasından çıkardığı tavuğu ve yumurtayı Meclis Başkanvekili Dursun Göktepe'ye gösteren vatandaş, inşaat atıklarının gelişigüzel alanlara dökülmesini protesto etti.

Bodrum'da yaşayan ve sık sık çevre eylemleri ile tanınan Ayhan Karahan isimli vatandaş, doğaya rastgele bırakılan inşaat ve moloz atıklarına karşı ilginç bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Hafriyat atıklarının doğaya dökülmesine tepki gösteren Karahan, Bodrum Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan Toplantısı'na çantasında tavuk ve yumurta ile geldi. Çantasından çıkardığı tavuk ve yumurtayı Başkanvekili Dursun Göktepe ve Meclis üyelerine göstererek "Yumurtamı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan çıkar?" diye soran Karahan'ın tavuklu eylemi mneclis üyelerini kahkahaya boğdu.

Bir süre taş ocağı olarak kullanılan alanı moloz döküm sahası olarak özel bir şirketin kullandığını ve Bodrum'da inşaat atıklarının burada toplandığını belirterek, ?Bodrum yarımadasının en büyük sorunlardan birisi inşaat atıklarının gelişigüzel alanlara dökülmesidir. Artık bu hafriyat atıklarının geriye dönüşümünü sağlamak mümkün. Bu teknoloji mümkün ve biz bunu uygulayacak durumdayız. Karar alınan arazi ile ilgili bir firmanın ruhsatı var. Başkasının ruhsatlı yerine müracaat ediyorsunuz. Biz bu firmayla anlaştık. Firma bize muvafakatname verdi. Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan? 5 aydır çözemedik bu sorunu? dedi.

Daha sonra toplantı salonuna getirdiği tavuk ve yumurtayı çantasına koyan Karahan, meclis salonundan ayrıldı. Bu arada, Bodrum Belediyesi söz konusu alanı spor kompleksi yapmak için oy birliği ile karar aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber