Dekandan ?Kadın doçente master koruma' haberine yalanlama

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, bir gazetenin internet sitesinde bugün yayınlanan ?Kadın doçente master koruma' başlıklı haberi yalanladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada gazetenin internet sitesindeki haberin gerçek dışı bilgilere dayanılarak oluşturulduğu ifade edildi. Dekanlığın açıklaması şöyle: ?02.08.2012 tarihinde, yeni göreve başlayacak öğretim üye ve yardımcıları da göz önünde bulundurularak yeni bir yerleşim planı hazırlanmıştır. Bu çerçevede öğretim üyelerinin tamamına yakınının yerleri kıdem ve unvanlarına göre yeniden düzenlenmiştir. Dolayısıyla bir profesörün bir araştırma görevlisiyle oturması yerine, öğretim üye ve yardımcılarının olabildiğince birbirleriyle bir arada oturabileceği bir plan oluşturulmuştur. Bütün akademik kurumlarda benzer uygulamalar yapılmaktadır. Haberde adı geçen iki öğretim üyesi dışında tüm öğretim üyeleri yeni yerlerine zamanında taşınmıştır. 02 Ağustos 2012'de başlayan resmi yazışmalar süresince adı geçen iki öğretim üyesi inatla ve ısrarla yerleşim planına karşı çıkarak odayı boşaltmadıkları için odalarına yerleşecek öğretim üyeleri de açıkta kalmışlardır. Haberde haber değeri olmalıdır. Bir kurumun yerleşim planını ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlemek yetkisi münhasıran yönetimin uhdesindedir. Bunda kamu yararı ve kurumun menfaatleri gözetilir. Fakültemizde de bu yapılmıştır. Ekteki belgeler sürecin işleyişi hakkında fakültemizde gerçekleşen yazışmaları içermektedir. Yasal hakkımız saklı olmak üzere konuya dikkatinizi çekmek istiyoruz.?

İnternet sitesinde yer alan habere göre Dekan Devran'ı kendisini tehdit etmekle suçlayan öğretim üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'a, aynı okulda master yapan bir polisin yakın koruma olarak verildiği iddia edildi. Ayrıca Dekan Devran'ın talimatı üzerine, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Ali Büyükarslan, üniversitede görevli güvenlikçiler ve bir grup memurla, Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın odasının çilingir yardımıyla açtırıldığı iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber