Aydın'daki operasyonlarda 120 kaçak yakalandı

Didim ve Kuşadası ilçelerindeki denetim ve operasyonlarda, 120 kaçak yakalandı, bu kişileri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları iddia edilen 6 kişi tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (KOM), "Yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen kaçaklara yönelik" yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekiplerince farklı tarihlerde 5 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 54'ü Myanmar, 13'ü Suriye, 9'u Afganistan, 7'si Filistin uyruklu olmak üzere 83 kaçak ile aynı şekilde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 6 Türk vatandaşı yakalandı.

Operasyonlarda ayrıca bu kişileri para karşılığı kaçak olarak yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları iddia edilen A.Ş, M.K, C.B, N.K, İ.A, Ş.K ve D.A. gözaltına alındı.

Kuşadası'ndaki operasyonda ise 9'u Suriye, 3'ü Afganistan, 2'si Ruanda ve 1'i de Eritre uyruklu 15 kaçak yakalandı. Operasyonda, para karşılığı yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarma işini organize ettikleri iddiasıyla H.G. ve H.Ş. gözaltına alındı.

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince Ege Denizi'nde sürdürülen devriye görevi sırasında, Tekağaç Burnu açığında bir teknede yapılan aramada, 13'ü Laos, 8'i Filistin ve 1'i Fas uyruklu toplam 22 kaçak yakalandı.

Tekne kaptanı İ.K, olayla ilgili gözaltına alındı.

Operasyonlarda, "organizatör oldukları" iddiasıyla gözaltına alınan toplam 10 kişiden, 6'sı tutuklandı, 2'si Denetimli Serbestlik hükümleri çerçevesinde salıverildi. Diğer iki zanlıyla ilgili işlemler sürüyor.

Muhabir: Suat Deniz / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Kamuran Akkuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber