Şahin: Bazı yetkilerimizi yerel yönetimlere devretmekle çok iyi ettik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Dev Adım Projesiyle "Sporda da, yönetimde de 'ben' yerine 'biz' diyeceğiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin iki yakasının yıllardır bürokratik engeller nedeniyle biraraya gelemediğini belirterek, "Biz Ankara'da yetkilerimizin bir bölümünü yerel yönetimlere devretmek suretiyle çok hayırlı bir adım atmışız" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi'nin "12 Dev Adım" projesine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı törenle start verildi. Bölgede gerçekleştirilen eğitim hamlelerini aralıksız sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, eğitimle spor alanında temeli atılacak ve çevre alanında açılışı yapılarak hizmete sunulacak toplam 12 ayrı büyük projeyle çalışmalarını sürdürüyor. "12 Dev Adım Projesi" kapsamında Kapalı Spor Salonu, Öğrenci Yurdu, Cumhuriyet Mahallesi Kreş ve Gençlik Merkezi, Bizimkent İlköğretim Okulu Ek Binası, Kapalı Spor Salonu, Bizimkent Kapalı Otopark, Büyükşehir Lise, İlköğretim Okulu, Barış Mahallesi İMKB İlköğretim Okulu, Sahil Mahallesi Belediye Parkı ve Merkez Mahallesi Belediye Parkı projelerinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Projenin startı, Büyükşehir C Mahallesi Belediye Ek Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen törenle verildi. Törene Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı M. Ali Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetli katıldı. Törende öncelikle söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü'nün pek çok alanda sıkıntıları bulunduğunu belirterek, "Biz hep birlikte, milletçe zamanla yarışarak bu problemleri çözmeye geldik. Bu 12 dev proje, bunun adımları. Çalışmalarımızı menfaat gruplarına fırsat vermeden, farklı bir dönemin başladığını hissettirerek sürdürüyoruz. Geçmişte olduğu gibi İstanbul bugün de dünyanın parlayan yıldızı, bir dünya kenti. Hepimiz Türkiye için, İstanbul için elimizden gelen hizmeti yapmaya devam ediyoruz" dedi.

BAŞARIDA "BİZ" FAKTÖRÜ

Daha sonra söz alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, "Sporda da, yönetimde de 'ben' yerine 'biz' diyeceğiz. 'Ben' dediğimiz an orada başarısızlık vardır, 'biz' diyebiliyorsak orada başarı vardır. Biz hükümet olarak Türkiye'nin yığınla sorununun çözümünün 'ben' değil, 'biz' demekte olduğuna inandık. Gelir gelmez 'Ankara'da toplanmış yetkilerin önemli bir bölümünü gelin yerel yönetimlere aktaralım', 'il özel idarelerini daha da güçlendirelim', 'yerinde görülebilecek hizmetleri yerinden yönetim organlarına devredelim' dedik. Bunu sadece sözde bırakmadık" diye konuştu.

Şahin, tasarının Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edildiğini hatırlatarak, "Bu, sayın cumhurbaşkanının kendi kararlarıdır, saygımız var; fakat biz buna inanmıştık. İl Özel İdare Kanunu'nu, Belediyeler Kanunu'nu yeniden çıkarttık. Kamu Yönetimi Temel Kanunu ile yapmayı düşündüklerimizi, bu temel kanunları yapmak suretiyle elde etmeye çalıştık. Daha önce yerel yönetimlerin yapacakları hizmetler tek tek sayılırdı; ama şimdi çok farklı bir bakış açısı getirildi. Yerelde görülebilecek hizmetler, yerel yönetimler tarafından yerine getirilebilir. Müşterek nitelik arz eder. Biz Ankara'da yetkilerimizin bir bölümünü yerel yönetimlere devretmek suretiyle çok hayırlı bir adım atmışız. Türkiye'nin iki yakası, yıllardır bürokratik engeller nedeniyle biraraya gelemedi" ifadelerini kullandı.

Bakan Şahin ayrıca, 12 Dev Adım Projesi kapsamında yer alan okulların yapımına katkıda bulunan hayırsever vatandaşlara da teşekkürlerini sundu.

Yapılan konuşmaların ardından Şahin, projede emeği geçenlere plaketlerini takdim etti. Daha sonra projenin açılışı, Mehmet Ali Şahin tarafından gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber