Yalova'da 44 kilometre bisiklet yolu yapılacak

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, şehrin bir ucundan diğer ucuna 44 kilometrelik bisiklet yolu yapacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koçal Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün yüzde 7'lik bisiklet yolu olması hedefini aşacaklarını belirtti.

Yalova'da bu yıl ilki düzenlenen 'Bisiklet Festivali'nin birinci günü tamamlandı. Festival kapsamındaki ilk gün etkinliğine 300 bisikletçi katıldı. Yalova Belediyesi ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grubu (PAB) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen 'Bisiklet Festivali', bisiklet tutkunlarını buluşturdu.

Festivale Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan ile bu ay bisikletle dünya turu denemesine başlayacak olan Gürkan Genç de katıldı. Yurtdışı ve yaklaşık 20 ilden 300 bisikletçinin katıldığı festivalin ilk gününde sporcular yaklaşık 50 kilometre yol kat etti. Yalova, Safran köyü, Kurtköy, Termal, Akköy güzergâhındaki dağ yollarını kullanarak zorlu parkurları geçen bisikletçiler, Yalova'nın eşsiz doğasına hayran kaldıklarını belirtti. Festivale, sponsor olan firmalar da yol güzergahlarında kurdukları standlarda bisikletçilere su dağıttı.

YALOVA'DA 44 KM BİSİKLET YOLU YAPILACAK

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, festivali, bisiklet kullanımının önemine dikkat çekmek ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yaptıklarını belirtti.

Başkan Koçal, "Yalova'nın bir ucundan diğer ucuna kesintisiz ve güvenli bisiklet yollarına ihtiyaç vardı. Biz Yalova'da bu yolları yapmaya başladık. Bu çalışmalarımız tamamlandığında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün hedef koyduğu kent içerisindeki yolların yüzde 7'lik bölümünün bisiklet yolu olması hedefini aşacağız. Bizim hedefimiz, yüzde 8,8. Bu da Yalova'da kent içerisinde 44 kilometre bisiklet yolu yapmak anlamına geliyor. Sizler bugün bu kente gelerek varlığınızla bir anlamda bize destek oluyorsunuz." dedi.

PROF. DR. ERCAN: BİSİKLET SAYESİNDE ARACIMIN YAKIT MASRAFI 150 TL'YE İNDİ

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, bisikletçilere depremde işe yarayacak en önemli ulaşım aracının bisiklet olduğunu anlattı. Aracının aylık 800 lira olan yakıt masrafını bisikletini kullanarak 150 liraya indirdiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, organik ulaşımda bisikletin hem zaman hem de ekonomik olarak katkısından bahsetti.

Festivale Romanya'dan katılan Lora ise bisiklet festivalinin onur konuğu seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber