Kaymakam: Mülakat yapıldı ve en yüksek KPSS puanına sahip kişi alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYMAKAM BUDAN: EN YÜKSEK PUANLI KİŞİ SEÇİLDİ

Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) alınan personelin mülakatta tabi tutulduğunu bildirdi.

Budan, yaptığı yazılı açıklamada, vakıfa 1 adet büro görevlisi, 4 adet sosyal yardım ve inceleme görevlisi alınması için ilana çıkıldığını, ilanda "kişi etkisini ortadan kaldırarak", kimsenin hakkına tecavüz edilmemesi için ikamet şartı aranmayarak en yüksek KPSS puanı alanların işe alınacağının belirtildiğini ifade etti.

Konuya ilişkin olarak, bir internet sitesinde 7 Ekim'de "Kaymakam mülakat yapmadan seçti" başlığı altında yer alan haberde, İsmail Fatih Onhan'ın, kuruma "mülakat yapılmadan personel alındığı"na ilişkin iddialarına yer verildiğini aktaran Budan, şunları kaydetti:

"Haberdeki 'mülakat yapılmadan seçildi' iddiası tamamen asılsız iftiradan oluşmaktadır. Haberde iddia edildiği gibi art niyet olsaydı, ayrımcılık yapılarak en düşük puanı alanlar arasında seçim yapılırdı. Haberde ismi geçen kişi puan olarak mülakatın 6. sırasında olup, almış olduğu KPSS puanı 82.32'dir. İşe alınan birinci kişinin puanı 91,10, ikinci kişinin puanı ise 87,89'dur. Bu kişiler mülakat yapıldıktan sonra işe alınmışlardır. En son sırada bulunan haberde ismi geçen kişi, kendisini haklı göstererek, 'çamur at izi kalsın' mantığıyla hareket ederek, mağdur gösterilerek bir haber yapılmıştır.

İşe alınacaklarda en yüksek puanı alanlar arasında mülakat neticesinde işe alınmalar tercih ediliyorsa, burada nasıl bir torpil veya aday kayırmacılığı yapılabilir- Asıl burada haberde adı geçen kişinin kastetmediği ve içinden geçen, en yüksek puan alanın mülakat neticesinde elenerek, en düşük puanlı olanı torpil yapılarak işe alınması düşüncesidir. Şikayetçi ve haberi yaptıran kişinin torpil bekleyen bir kişi olduğu düşünülmektedir."

Muhabir: Emin Tezerdi / Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - ADIYAMAN


İŞTE YAYIMLANAN HABER

Geçtiğimiz ay ve bu ay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının personel alım ilanları yayımlandı.

Aile Bakanlığının yaptığı belirlemeye göre adaylar, Bakanlığın sitesinden başvurmakta, en yüksek puanlı adaylara mülakat uygulanarak seçim tamamlanmaktadır.

Adıyaman Gölbaşı SYDV de personel almak için ilana çıkmıştır. İlan için tıklayın.

En yüksek 3 katı aday, kurumun web sitesinde şu şekilde açıklanmıştır:

Büro Görevlisi Mülakat Listesi:
1-Recep DAĞ
2-Gamze GÜNER
3-Ayten BOZKURT

Sosyal Yardım Ve İnceleme Görevlisi Mülakat Listesi:
1-Kadriye DALKILINÇ
2-Mehmet GÜRSES
3-Sinem ŞEKER
4-Ramazan AKDENİZ
5-Memet ASLAN
6-İsmail Fatih ONHAN

Mülakata katılmak için 500 km. yol katederek Adıyaman'a giden İsmail Fatih Onhan memurlar.net'e yaptığı açıklamada, SYDV mütevelli heyeti başkanı kaymakam Ali Edip Budan'ın mülakat yapmadan süreci tamamladığını iddia etti.

Olaya mütevelli heyeti ile diğer adayların da şahit olduğunu belirten Onhan, kaymakam beye mülakat yaparak en uygunj adayı seçmesini belirtmesine rağmen, bunun dikkate alınmadığını "Takdir benimdir" dediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber