Tatvan Belediyesi 'temizlik eylem planı' başlatıyor

Tatvan Belediyesi'nce "Temizlik Eylem Planı" başlatılacağı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temizlik işleri, yöneticiler ve personellerle, belediyenin toplantı salonunda bir araya gelen İlçe Belediye Başkanı Abdullah Ok, eylem planının 15 Ekim'de başlayacağını söyledi.

Temizlikte en önemli faktörün kirletmemek olduğunu ve daha temiz bir Tatvan için birlikte çalışacaklarını kaydeden Ok, şöyle konuştu:

"Mahalle, cadde ve sokaklar bizimdir. Buralarda biz yaşıyoruz. Temizlik ve yaşama bakış açımız güzel olmalı. Biz, kendi temizliğimiz ve çevre temizliğimizle örnek olmalıyız. Temizlik evden başlar, çevreye, sokağa, caddeye ve mahalleye yayılır. Temizlikte en önemli faktör kirletmemektir. Bunu da göz önünde bulundurup hem kirletmemeliyiz, hem de temiz tutmalıyız. Bir sonraki görüşme ve toplantılarımızda, vatandaşlarımız ve esnaflarımızla bir araya gelerek onları da bu konuda bilgilendirip, hep beraber daha temiz bir Tatvan için çalışacağız."

Tatvan Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi Doktoru Fatih Şanlı ise temizlik ve sağlığın önemine değinerek, "Temizlik Eylem Planı" çerçevesinde yapılması gerekenleri anlattı.

Şanlı "Temizlik personellerinin giyimi, donanımı ve sağlıklı çalışma sistemleri ile çalışma saatleri belirlenmelidir. Sağlığın başı temizliktir. Bu yeni proje, öncelikle personellerle paylaşılmalı, ardından esnaf ve vatandaşlara anlatılmalıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber