Baraj gölünde kurduğu kafeste alabalık üretimi yapıyor

Suşehri-Giresun Karayolu'nun 15. kilometresinde bulunan Çamlı Göze Baraj Gölü'nde 2008 yılında kurulan Marsis Su Ürünleri tesislerinde, 139 kafeste alabalık üretimi yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beş parsel üzerine 20 bin metrekare kullanım alanına sahip alabalık tesisinde, yılda yaklaşık 4 bin 250 ton alabalık yetiştiriliyor.

Yaklaşık 25 yıldır, çocukluktan bu zamana kadar balıkçılıkla uğraştığını anlatan işletme sahibi Alper Sermet (31), ''Balık üretimi benim baba mesleğim. Biz burada alabalık ve bir tanesinin yaklaşık bir kilo gelebilen piyasa ismi somon balığı yetiştiriyoruz. Bu işe sekiz kafesle başlamıştım. Şimdi 139 kafesle üretime devam ediyoruz.?' dedi.

Tesisi, kiralama usulüyle işlettiğini, belirlenen koordinatlar içerisinde yaklaşık dört yılda bu hale getirdiğini anlatan işletme sahibi Sermet, ?'Tesiste 62 kişi çalışıyor. Burada ülke ekonomisine de katkıda bulunuyoruz. Ayrıca, ilçeye balık yem fabrikası ile balık işleme tesisi kurmayı düşünüyoruz. Böylelikle çalışan sayımız yaklaşık 180 kişiyi bulacak.'' diye konuştu.

Tesiste üretilen alabalıklar başta Hollanda, Almanya, Fransa ve İtalya'ya olmak üzere yurt dışına ve yurt içine gönderiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber