Silivri eğitim merkezi olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevi ve yargı mahkemeleri ile gündeme gelen Silivri'de 175 dönüm üzerine üniversite kurulması için ilk adm atıldı. Bu kapsamda, Silivri Belediyesi üniversiteyi kuracak olan Arıkan Holding'e 80 dönüm arazi hibe etti.

Eğitim ve öğretime 2014 yılında başlanması planlanan üniversite için Silivri Belediyesi Arıkan Vakfı'na 80 dönümlük araziyi hibe etti. Arıkan Holding, hibe edilen bu arazi ile 175 dönüm arazi üzerine Türkiye'nin en büyük alanlı üniversitesini kurmayı hedefliyor. Hibe edilen arazi için imza töreni düzenlendi. İmza törenine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Arıkan Holding Başkanı İbrahim Arıkan, Silivri Kaymakamı Salih Keser ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar katıldı. Törende konuşan Başkan Özcan Işıklar Silivri'nin cezaevi ve yargı mahkemeleri ile değil eğitimin başkenti olarak anılması gerektiğini söyledi.

Silivri'nin birçok alanda yatırıma açık olduğunu ifade eden Özcan, ?Silivri turizmin en önemli cennet köşelerinden birisidir. Ciddi anlamda tarımın da yapıldığı önemli merkezlerdendir. Fakat bundan sonra eğitimin başkenti olarak anılmasını istiyoruz. Tüm iş adamlarımızı her alanda İstanbul'un en ideal ilçesi olan Silivri'ye yatırıma bekliyoruz.? dedi.

Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan, üniversitenin 2014 yılında eğitim ve öğretime geçilmesinin planlandığını ifade etti. Türkiye'nin en geniş arazisine sahip olacak üniversitesinde; Eğitim, Mühedislik, Mimarlık, İktisadi İdari Bilimler, Hukuk ve Ziraat olmak üzere toplam 5 fakülte ile Sosyal ve Teknik Programlar içeren 2 Meslek Yüksek Okulu inşa edileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber