İZSU, 13 yeni kuyu daha açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, su kaynaklarının yetersiz kalması nedeniyle sıkıntı yaşayan Bayındır, Bornova, Kemalpaşa, Menderes, Karabağlar, Menemen ve Bornova köylerinde 13 yeni su kuyusu açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZSU'nun son dönemde hizmete aldığı yeni kuyu sayısı 200'ün üzerine çıktı. Kaynakların yetersiz kalması nedeniyle su sıkıntısı ile karşı karşıya kalan çevre yerleşimlerdeki ilçe, mahalle ve köyler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yatırımlarıyla bu sorunu aşmaya başladı.

Küresel ısınmadan kaynaklanan su sıkıntısının etkilerini azaltabilmek için 2005 yılından bu yana kentte ve çevre yerleşimlerde 200'ün üzerinde yeni kuyu açan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, sondaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2012 yılında Bayındır'ın Söğütören, Yakapınar, Kızılcaova köyleri, Bornova'nın Beşyol Köyü, Kemalpaşa'nın Yenmiş Köyü, Selçuk merkezi (2 adet), Menderes'in Gümüldür bölgesi (2 adet) ve Pirentepe bölgesi, Karabağlar Tırazlı Köyü, Menemen'in Alaniçi Köyü ile Doğanbey Atıksu Arıtma Tesisi'nde toplam 13 yeni kuyu açıldı. Bu kuyulardan Bayındır Kızılcaova, Bornova Beşyol Köyü ve Menderes Gümüldür bölgesindeki kuyular hizmete girdi. Diğer kuyuların da pompa, enerji ve terfi hatlarının tamamlanmasıyla birlikte yeni yılda devreye gireceğini belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Torbalı Ayrancılar Mahallesi, Bayındır Hisarlık ve Yeşilova köyleri, Kemalpaşa Çambel Köyü, Menderes Yeniköy ve Çamönü köylerinde 7 yeni kuyunun sondajının devam ettiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber