Meteoroloji'den yağış uyarısı - Haritalı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Elazığ, Tunceli, Bingöl, Erzurum'un güneybatısı, Osmaniye, Adana'nın kıyı kesimleri, Hatay'ın İskenderun, Erzin ve Dörtyol ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimler ile Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile zamanla Batı ve Orta Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Elazığ, Tunceli, Bingöl, Erzurum'un güneybatısı, Osmaniye, Adana'nın kıyı kesimleri, Hatay'ın İskenderun, Erzin ve Dörtyol ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde ve görüş mesafesinde azalma vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Osmaniye, Adana'nın kıyı kesimleri ile Hatay'ın İskenderun, Erzin ve Dörtyol ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinini sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde kıyı kesiminde kuvvetli (20-50 km/m2) ve yer yer çok kuvvetli (50-75 km/m2) olacağı tahmin edilyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinde kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Erzurum'un güneybatısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber