Ankara'da okulların kapısı hep açık kalacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hazırladığı ?Okullar Hayat Bulsun Projesi? ile okullar, ders saatleri dışında da çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim-öğretim saatleri dışında okulların bölge halkı yararına kullanılmasına ilişkin Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlattığı proje kapsamında pilot uygulamalar başladı.

Okul bahçelerini rengarenk oyun alanları ile süsleyen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Altındağ'da Çalışkanlar İlkokulu ile Keçiören'deki Osman Gazi İlkokulu'nda velilere ve öğrencilere çıkış zilinin ardından isteğe bağlı eğitim seminerleri veriyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Merkezi'nin hem veliler hem de öğrenciler için hazırladığı programlar için ilk etapta bölge halkına ?nasıl bir hizmet istedikleri, tercih ettikleri seminerler ve kurslar? soruldu. Yüzlerce kişi ile yapılan anket sonucu velilere yönelik ?Aile İçi İletişim, Çocuklara Olumlu Davranış Kazandırma Yöntemleri, Çocuklara Özgüven ve Sorumluluk Kazandırma? eğitimleri, çocuklara yönelik ise ?Öfke Kontrolünü Öğrenmek, Özgüven ve İletişim Becerilerini Güçlendirmek, Başarı Stratejileri, Hızlı Okuma ve Okuduğunu Anlama ile Dikkat Toplama ve Konsantrasyon? konularında eğitimler verilmesi planlandı. Veliler için ilk eğitimi Psikolog Duygu Emirdoğan, veliler için ise Sosyolog Hüseyin Çelik verdi.

Program ilk eğitimlerin ardından pilot uygulama okullarında yılsonuna kadar sürerken, diğer okullara da yayılacak. Eğitim konuları süreç içerisinde istek ve talepler doğrultusunda güncellenerek, programa ilgi ve katılım canlı tutulmaya çalışılacak. Eğitim seminerlerinin yanı sıra okullarda Büyükşehir Belediyesi tarafından spor aktiviteleri ile sanatsal faaliyetler düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber