40 yıldır ibadete kapalı olan 'çivisiz' cami 2013'te restore edilecek

Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Kutluca köyünde bulunan ve 40 yıldır ibadete kapalı olan Kutluca Camii'nin 2013 yılında restore edilerek ibadete açılacağı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıflar Genel Müdürlüğü Samsun Bölge Müdürü Muhsin Öztürk, camiye giden yolun yıl sonuna kadar yapılması halinde kendilerinin de 2013 yılında restorasyona başlayabileceklerini söyledi.

Vatandaşlar da 'çivisiz cami' olarak bilinen caminin bir an önce restore edilerek ibadete açılmasını istedi.

Kutluca köyünde bulunan ve 1800'lü yılların başında yapıldığı tahmin edilen Ordu'nun ikinci ahşap camisi olma özelliğine sahip Kutluca Camii çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Köylüler, mimari özellikleri itibariyle nun İkizce ilçesindeki Laleli Eski Camii'ni andıran Kutluca Camii'nin bir an önce restore edilerek tekrar ibadete açılması ve kültür varlıklarına kazandırılmasını gerektiğini belirtti. Vatandaşlar, 40 yıldır ibadete kapalı olan caminin cemaate hasret kaldığını dile getirdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Samsun Bölge Müdürü Muhsin Öztürk, Ordu'da yapılan İl Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, konuyla ilgilendiklerini ve caminin çökmek üzere olduğunu söyledi. Öztürk, "Ordu'daki ikinci ahşap caminin çökmemesi için bir an önce harekete geçmemiz gerekmekte." dedi.

Camiye giden 400-500 metrelik yolun yapılması halinde restorasyona 2013 yılında başlanabileceğini söyleyen Öztürk, "Camiyi kurtarmak için öncelikle yol sorununu çözmemiz gerekiyor. Bu konuda Perşembe Kaymakamlığı ile da görüşüyoruz. Buraya beton yol yapılacağını söylediler. Beton yolun asfalttan daha sağlam olması nedeniyle tercih edildiği söylendi. Zaten 400-500 metre bir yol. Bu yol yapıldığında restorasyona 2013'te başlayabiliriz.? dedi.

Caminin kültür varlıkları arasına alınabilmesi için dilekçe yazdığını belirten köy sakini Namık Özdemir ise eserin restorasyonun çalışması yapılmaması halinde ahşap caminin çökme tehlikesi bulunduğunu kaydetti.

Restorasyonu tamamlandığında Kutluca Cami, İkizce ilçesinde bulunan 550 yıllık Laleli Eski Camii'nin ardından Ordu'nun en eski ikinci camisi olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber