Darama: '1.5 aylık bebek beşikten düşerek öldü' haberleri gerçek dışı

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda korunma ve bakım altında bulunan 1,5 aylık bebeğin beşikten düşerek öldüğü şeklindeki haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel ve ulusal basında çıkan haberler üzerine Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, konu ile alakalı adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tekirdağ Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğümüzde korunma ve bakım altında bulunan 15.08.2012 doğumlu bebek rahatsızlanması sonucu 112 Acil Servisi ile Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Yerel ve ulusal basında çıkan '1.5 aylık bebek beşikten düşerek öldü' haberleri gerçekten uzak ve asılsızdır. Sevgi evinde mama yedikten sonra rahatsızlanan bebeğe Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde yapılan ön otopside nefes borusuna mama kaçması ihtimali üzerinde durulmuştur. Kesin sonuç Adli Tıp Kurumu'nun otopsisi sonucu belli olacaktır. Konuya ilişkin adli ve idari soruşturma açılmıştır." ifadelerini kullandı.

İfadesi alınan bakıcılar ise polisteki ifadesinde bebeğin beşikten düştüğünü iddia etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber