7 yaş'a seçmeli bilgisayar dersi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Mithatpaşa İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 150 öğrenci, 7 yaşında bilgisayarla tanıştı. Okulda, 1. sınıf öğrencilerine seçmeli bilgisayar dersi verilmeye başlandı.

Mithatpaşa İlköğretim Okulu, bir ilke imza atarak ilköğretim 1. sınıflara bilgisayar eğitimi vermeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okulları içerisinde bir ilki başararak 1. sınıflara bilgisayarlı eğitim vermeye başlayan okulda seçmeli olarak gösterilen derste şimdilik 150 öğrenci eğitim görüyor. Bin 300 öğrencisi bulunan Mithatpaşa İlköğretim Okulu'nda 3 bilgisayar sınıfında toplam 70 bilgisayarla 150 öğrenci eğitim görüyor. Bir sınıf öğretmeni ve bilgisayar öğretmeninin görev yaptığı sınıflarda öğrencilere bilgisayarın nasıl açılıp kapatıldığı başta olmak üzere internete bağlanma, yazı yazma, zeka oyunları ve daha birçok konuda eğitim veriliyor.

Mithatpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Barak, okul olarak birçok ilke imza atmayı kendilerine hedef edindiklerini belirterek, "Hatay'da ilk olarak 1. sınıflarda bilgisayarlı eğitim sistemine biz geçtik. Geçen yıl bu sistemin alt yapısını oluşturmuştuk ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığımız destekle eğitime başladık. Amacımız öğrencilerimize çok iyi derecede bilgisayar eğitimi vermektir. İngilizce derslerinde de başarılı olan okulumuzdan 8 yıl sonra mezun olacak öğrencilerimizin çok iyi derecede bilgisayar ve İngilizce öğrenmiş olmalarını hedefliyoruz. Eğer bu hedefe ulaşırsak yetiştirdiğimiz öğrenciler vatana millete daha faydalı insanlar olacaklardır" dedi.

Bilgisayar Öğretmeni Çiğdem Meriçli ise, çocukların eğitiminde bilgisayarın çok büyük öneminin olduğunu ve birçok öğrencinin okuma yazmayı öğrenmeden bilgisayar kullanmaya başladığını belirterek, "Gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar eğitimi artık şart. Biz Mithatpaşa İlköğretim Okulu olarak 7 yaşında öğrencilerimizi bilgisayarla tanıştırdık, inşallah faydalı olacaktır" diye konuştu.

 


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber