Erzinli iş adamları Bosna Hersek'e hayran kaldı

Erzin Genç İş Adamları Derneği (ERGİAD) Bosna Hersek'teki iş potansiyelini incelemek, iş adamları ile ikili görüşmelerde bulunmak ve ülkenin tarihi dokusunu görmek için gezi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gezi kapsamında ilk gün Saray Bosna'yı gezen 15 kişilik ERGİAD heyeti, Baş Çarşı'daki izlenimlerinin ardından şehitliği ve merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç'in mezarını ziyaret etti. Bosna'da 4 gün boyunca incelemelerde bulunan iş adamları, Osmanlı İmparatorluğu'nun Balkanlarda bıraktığı kültürel mirasa hayran kaldı.

ERGİAD Başkanı Ahmet Kürşat Yılmaz, Bosna'daki İş adamlarıyla görüşmek, fabrikalarında incelemelerde bulunmak ve tarihi yerlerini gezmek için gezi düzenlediklerini söyledi. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Yılmaz,?Bosna ile zaten yakın ilişkilerimiz var. Bunu ekonomik alanda da geliştirmek istiyoruz. Yakın geçmişte büyük acılar yaşayan Bosna Hersek'in içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan kurtulmasının tek yolu yatırımlardan geçiyor. Bu kapsamda bizler burada yatırım potansiyellerini araştırıp, ona göre çalışma yapacağız. Bosnalı İş adamlarıyla da her zaman işbirliği yapmaya hazırız.? dedi.

Gezinin çok faydalı olduğunu ifade eden iş adamı Mehmet Ertaç, Bosna Hersek'in tarihi ve kültürel yapısına hayran kaldığını, Osmanlının izlerinin günümüze kadar taşınmasından dolayı duygulandığını söyledi.

Gezinin iş adamları açısından son derece önemli olduğunu söylen Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yalman "İş adamlarımızla birlikte Bosna'nın tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında gezi ve incelemelerde bulunduk. Osmanlının eserleri hala orada güzelliğini ve ihtişamını koruyor. O dönemde oraya Osmanlı müesseselerini açtı. Bir çok eseri görmek hala mümkün. Şimdi de Türk iş adamları savaş anında bile geri dönmeyip orada yurt-Okul ve üniversite açması, aynı Osmanlı'nın ruhunu canlandırıyor olması bir Türk olarak beni ve diğer iş adamlarımızı oldukça gururlandırdı''. dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber