Kırıkkale'de okul servislerine sıkı denetim

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri tarafından okul servislerine yönelik denetimler arttırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan denetimlerde eksikleri tespit edilen 17 okul servis aracı sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerine göre idari para cezası yazıldı. Araçlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırıkkale Servis Araçları Odası'na bildirildi.

Okul servisleri çocukların güvenliği için çok önemli olduğunu beyan eden İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, ?Emniyet Müdürlüğü olarak amacımız ceza yazmak değil, öğrencilerimizin huzur ve güven içerisinde okullarına ve ailelerine ulaşmasını sağlamaktı ve onları trafik canavarından uzak tutmaktır. Öğrenci taşıyan okul servis araçları üzerindeki denetimlerimiz eğitim öğretim yılı sonuna kadar artarak devam edecektir." dedi.

Emniyet Müdürlüğü olarak tüm yol kullanıcılarını, trafik güvenliği konusunda bilgilendirip ve bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Kartal, ?Okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini amaçlıyoruz. Çalışmalar kapsamında okulların açıldığı 17 Eylül 2012 gününden bu güne kadar öğrenci taşıyan 142 okul servis aracı ve sürücüsü denetlendik.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber