Emekli ebeden 'hasta ve yaşlı bakım kursu'

Menemen ilçesinde 2 dönem muhtarlık da yapan emekli ebe Hazime Tekin, bakıma muhtaç kimsesiz, hasta ve yaşlılara olan duyarlılığı nedeniyle Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sertifikalı hasta ve yaşlı bakıcıları yetiştirmeye başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazımpaşa Mahallesi'nde 10 yıl boyunca yaptığı muhtarlık sırasında bu alandaki eleman ihtiyacına şahit olduğunu anlattı.

Muhtarlık yaptığı dönemde yaşadığı olaylarla sokaklarda kalan kimsesizlere, bakıma muhtaç yaşlı ve hastalara karşı duyarlılığının daha da arttığını ifade eden Tekin, "Durumlarından etkilendiğim bu vatandaşlarımızın toplumda korunmalarına yardımcı olmak, bilinç düzeyini artırmak amacıyla usta öğretici olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim" dedi.

Hasta ve yaşlıların kişisel bakımı, beslenme ve ilk yardım gibi konularda uygulamalı ders yaptıklarını belirten Tekin, sertifikalı yetişen hasta ve yaşlı bakıcılarının kolaylıkla iş bulabildiğini söyledi.

Menemen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıza Akdeniz ise hasta ve yaşlılara hastanelerde ve evde bakım hizmeti verecek bilinçli elaman bulmaya yönelik eksiklik tespit ettiklerini, bu nedenle de ihtiyacı gidermeye yönelik kurs açtıklarını ifade etti.

Kursa devam eden Ayten Bayraktar ise, öğrendikleri konuların günlük hayatta herkesin pratikte bilmesi gereken bilgiler olduğunu, bu işi meslek olarak yapmak isteyenler kadar herkesin de hasta ve yaşlı bakımı konusunda bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber