Göksunlu çiftçilerin yeni sloganı: Meyvenin âlası, Göksun'un elması

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 1. Göksun Elma Festivali düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festival kapsamında tertip komitesi ve vatandaşlar Göksun Belediyesi önünden festival alanına yürüyerek geldi.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun'da yetişen tarım ürünlerine marka değeri kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Haziran ayı itibariyle 'Çiftçinin Emeği, Göksun'un Çileği' temasıyla yola çıktıklarını belirten Pehlivan, "Çilek yetiştiriciliğini geliştirme projesi çok şükür başarılı bir şekilde devam ediyor, çiftçimizin yüzü gülüyor. Bağcılıkla ilgili örnek bahçeler de kurduk. Bugün de Göksun için marka ürün niteliği taşıyan elmanın festivalini yapmanın sevincini, mutluluğunu taşıyoruz. Göksunlu için elma elmastır. Elmas nasıl ki en kıymetli taş ise elma da Göksunlu için en az elmas kadar en kıymetli üründür. İlçemizde bir milyon civarında elma ağacı, yaklaşık yıllık 35 bin ton da üretim söz konusudur. Her yıl özel idare destekli fidanlarla birlikte yaklaşık 100 bin yeni fidan dikilmektedir." dedi.

Festivalde 2 kategoride en iyi elma ve en iyi elmalı pasta yarışmaları düzenlediklerini kaydeden Pehlivan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gelecek sene muhtemelen en iyi bahçe yarışması ve benzeri yarışmalar da düzenleyebiliriz. Katılan bütün ürünler son derece güzel. Amaç üretim ve kaliteyi teşvik etmektir."

Konuşmalardan sonra halk oyunları ekipleri gösteri sundu, konser verildi. 3 kategoride yapılan yarışmalarda dereceye giren üreticiler ödüllendirildi. Festivalin açılışına Göksun Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Hurç, Göksun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, Göksun Emniyet Müdürü Ali Uzun, Göksun MYO Organik Tarım Bölüm Başkanı Selma BoyacıI katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber