Muğla UMEM'de 20. pilot il oldu

Ülke genelinde 19 pilot ilde, sanayi alanında mesleksizlik ve nitelikli eleman sıkıntısına çözüm amacıyla yürütülen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme (UMEM) Beceri'10 projesinin kapsamı genişletildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve hizmetler sektörünün proje kapsamına alınmasıyla icra kurulunca 20. pilot ilin Muğla olmasına karar verildi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)'nın da destekleriyle projede bugüne kadar açılan kurslar sayesinde 157 kişinin çeşitli firmalarda istihdam edildiği bildirildi. Proje Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle yürütülüyor.

MUTSO'da konu hakkında düzenlenen basın toplantısında, geçen yıl uygulanmaya başlayan UMEM Beceri'10 projesinin çalışmaları aktarıldı. Verilen bilgiye göre Muğla'da bugüne kadar 264 kişi UMEM kurslarından mezun oldu. Şu anda sekiz farklı alanda 119 kişinin kurslara devam ettiği, bugüne kadar kursları tamamlayan 157 kişininse çeşitli firmalarda işe girdiği belirtildi. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yaptığı açıklamada ülkede işsizliğin önemli bir sıkıntı olarak karşılarında durduğunu söyledi. İşsizliği azaltmak ve işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarına çözüm getirmek amacıyla UMEM Beceri'10 projesinin hayata geçirildiğini belirtti: ?Bu bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir. Amacımız, işsizlere meslek edindirmek suretiyle istihdamın arttırılması ve işverenlere nitelikli eleman kazandırılmasıdır. Proje kapsamında işverenlerin işgücü talepleri doğrultusunda kurslar açılıyor. Bu kurslara, İŞKUR'a kayıtlı iş arayan kişiler yerleştiriliyor. Teorik ve staj eğitimlerinden oluşan bu kurslarda başarılı olanların büyük çoğunluğunun işe yerleştirilmesi planlanıyor." Karakuş, kursiyerlerin üç ay teorik ve üç ay da staj eğitimi gördüğünü, hem meslek edindiklerini hem de kurs süresince günlük 20 lira cep harçlığı aldıklarını kaydetti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli ise proje ortaklarıyla araştırmaları neticesinde Muğla'da durum tespiti yaptıklarını, ortaya çıkan ihtiyaçların proje kapsamında giderildiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber