Vali Şahin: Gençlere öncelikle insan sevgisini vermeliyiz

Malatya Valisi Vasip Şahin, birinci önceliklerinin eğitim olduğunu, ilim ile ahlaklı nesiller yetiştirerek gençlere öncelikle insan sevgisini, ailesine ve ülkesine bağlılığını hazmettirmek durumunda olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Vasip Şahin, kent merkezinde bir restoranda gazetecilerle tanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıda Malatya'da yürütecekleri çalışmalara ilişkin bilgiler veren Şahin, birinci önceliğinin eğitim olduğunu belirtti. Eğitimi ?maarif' kavramının kapsayıcılığı ile hem ilim hem de etik değerleri bütünüyle öğretme anlamında düşündüğünü anlatan Şahin, şöyle devam etti: "Çok yoğun rekabetin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Neslimizi geleceğe çok iyi bir şekilde hazırlamalıyız. Bilgi ile ahlaklı bir nesil yetiştirirsek topluma faydalı olabilirler. Bilgi ile birlikte etik duygular verilmezse insanlığın başına bela olabilir bazı insanlar. Gençlerimize evvela insan sevgisini, ailesine bağlılığını, şehrine, ülkesine bağlılığını hazmettirmek durumundayız. Bu tabi konferanslarla olmaz, yaşayarak örnek olarak bu sağlanabilir. Nispi bir başarı da gerekiyor. Bunun için de çok sayıda etkisiz proje yerine daha etkin, daha başarılı az sayıda proje ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz.?

İmkanı olmayan öğrenciler için kurslar ve sınavlar düzenlenmesi konusunda bir projeyi başlattıklarını hatırlatan Şahin, ayrıca uygulanabilir birkaç proje üzerinde de çalıştıklarını anlattı.

Vatandaşları toplumsal statü gözetmeksizin önemsediğini vurgulayan Şahin, "Vatandaş insan olarak benim için çok önemlidir. Tüm kamu görevlileri de bu şekilde bakmalıdır. Karşıma gelen herkesin statüsü önemli değil vatandaş olarak değer görür. Vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmek zorundayız. Hiç kimsenin hakimi ve amiri durumunda davranamayız. Öncelikle insanlara hizmet etmenin, onu memnun etmenin yollarını aramalıyız. Bunun için biz maaş alıyor, rızkımızı buradan kazanıyoruz.? dedi.

Toplumda pozitif ayrımcılık yapılması gereken kesimler olduğunu belirten Şahin, engelliler, bakıma muhtaç yaşlılar, şehit aileleri ve gazilerle gazi aileleri gibi dezavantajlı gruplara daha fazla sahip çıkılması ve imkan sağlanması gerektiğini dile getirdi. Malatya'da tarım ve kayısıcılığa özel önem verilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, üreticilerin fiyat iniş çıkışlarından çok fazla etkilenmemesi için ürün çeşitliliğini artırmak gerektiğine dikkat çekti.

Kentte 8 bin kilometre köy yolu bulunduğunu, bunların sadece 4'te birinin asfalt olduğunu aktaran Şahin, ?Köy yollarından asfalt olabilecek vasıftakini asfaltlamayı, bu şartları taşımayan yolları ise kaliteli stabilize yol olarak iyileştirmeyi düşünüyoruz. Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşması sonucu valiliklerin kırsaldaki birçok görevi belediyeye geçecek. Tabi yasa çıkana kadar altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüreceğiz. Önceliğimiz tabii ki susuz köylere su kaynağı bulmak olacak.? dedi.

Turizmin Malatya için gittikçe önem kazanan bir sektör olmaya başladığını söyleyen Şahin, ?Battalgazi'deki çalışmalar, sokak sağlıklaştırma projeleri, Nemrut Dağı'ndaki varlıklarla ilgili biraz daha standartlarımızı yükseltirsek önemli bir turizm destinasyonu olabiliriz. Tabiiki Malatya'yı tek başına düşünmemek lazım. Elazığ'da Harput, Adıyaman'daki kültürel varlıklar topluca bir turizm destinasyonu haline getirilirse turizm pastasından hak edilen pay alınır. Bu noktada bizim havaalanımız şanstır. Turizmi ihmal edilebilir bir sektör olarak görmüyoruz.? diye konuştu.

Nemrut Dağı nedeniyle Adıyaman ile Malatya arasında süren tartışmaların hatırlatılması üzerine Vali Şahin, ''Her iki şehir de 'Nemrut bizim değil' ya da 'Benim değil bizim' diyebilmeli. Nemrut aynı zamanda Ağrı'nın, Ankara'nın. Olaya öyle bakılması lazım. Her olaya böyle bakarsak çözüm bulunur. Nemrut Dağı hepimizin zenginliğidir. Bundan bölge daha fazla nasıl istifade edebilir ona bakmak lazım. Bunu her iki tarafın da iyi bilmesi lazım.'' diye konuştu.

Vali Şahin, Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesindeki Takas mevkinde turizm yatırımı amacıyla yapılması planlanan ihalenin itirazlar neticesinde ertelendiğini söyledi. İtirazları değerlendirmek amacıyla ihaleyi ertelediklerini anlatan Şahin, Takas'ta iyileştirmenin yapılması, asgari bir takım standartların sağlanması gerektiğini vurguladı. Şahin, ?Orayı gidip gördüm. İhaleyi erteledik, ama bu vazgeçtik anlamına gelmiyor. Orada mutlaka iyileştirme yapılması gerekiyor. Giden insanın orada mutlaka gönül rahatlığıyla yemeğini yemesi gerekiyor. Ben öyle bir ortam bulamadım doğrusu. Yöre insanını mağdur etmeyecek şekilde, o güzelliği potansiyeline layık şekilde değerlendirmek lazım.? şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber