Türkiye'nin ilk ?Yargı Kampüsü' Bursa'ya kuruluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, BUTTİM yanında yapılacak Bursa Adliyesi inşaatına önümüzdeki yıl başlanacağını ve 2014'ün sonunda bitirileceğini söyledi. Yılmaz, yeni adliye binasının Türkiye'de ilk olan ?Yargı Kampüsü' şeklinde projelendirildiğini söyledi.

Namık Yılmaz, adliye binasında düzenlediği basın toplantısında hazırlanan yeni adliye projesini tanıttı. Yeni projenin maketini inceleyen Yılmaz, halihazırdaki adliye binasının yetersizliği nedeniyle 4 ayrı binada hizmet verildiğini hatırlattı.

BUTTİM yanında bulunan 127 bin metrekarelik alanın geçen yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından adliye yapılması için tahsis edildiğini dile getiren Yılmaz, şu bilgileri verdi: ?Nasıl daha hızlı süreci sonlandırırız, yeni binamıza geçerek halkımıza daha iyi fiziki ortamlarda nasıl daha iyi hizmet sağlarız diye düşünürken, Türkiye'de bir ilk olan ?Yargı Kampüsü' projesini ele aldık. Bütün binalarımız tek bir kütle halinde olmaktansa halkımızın çalışanların girdiğinde huzur duyacağı, işlemlerini en iyi şekilde yapıp binadan ayrılacağı bir yapı oluşturuyoruz. Bunun Türkiye'de ilk olduğunu düşünüyoruz.?

?BURSA'NIN 50 YILI DÜŞÜNÜLDÜ?

Yerle ilgili idare mahkemesine açılan davanın da sonuçlandığını vurgulayan Yılmaz, projenin Bursa'nın geleceği düşünülerek hazırlandığını kaydetti. Yılmaz, ?Kesinlikle bugün yarın ya da 5 yıl sonrasını planlamadık, Bursa'nın 40-50 yıl sonrası hedeflenmiştir.? dedi.

Proje inşaatının mayıs-haziran aylarında başlayacağını ifade eden Yılmaz, bütçe konusunda sorun yaşanmadığı takdirde 2014 sonbaharında ya da 2015'in ilk aylarında açılışının yapılabileceğini sözlerine ekledi.

'Yargı Kampüsü' içerisinde savcılık binası, istinaf mahkemeleri binası, ceza mahkemeleri binası, icra müdürlükleri binası, bölge idare mahkemesi binası, adli tıp binası, ortak kullanım sosyal alan binası, otopark ve rekreasyon alanları yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber