TSE Gaziantep'e, Ortadoğu'ya hizmet verecek üs kuruyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, TSE olarak Gaziantep'e, çevre iller ve Ortadoğu'ya hizmet verecek bir üs kurma kararı verdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şentürk, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nu makamında ziyaret etti. Konukoğlu, Gaziantep'in TSE'nin bir merkezi haline getirileceği konusunda yapılan görüşmeler sonrasında mutabık kaldıklarını söyledi. Konukoğlu, ileri ki dönemlerde Gaziantep'in hiçbir testin şehir dışına gidip gelmesini beklemeden, standartları belirleyen tüm testlerin Gaziantep'te yapılabilecek konuma geleceğini bildirdi. TSE'nin mevcut yerinin OSB 5. bölgede ayrı bir alana taşınması için görüşmeler yaptığını ifade eden Konukoğlu, TSE'nin tek çatı altında bütün laboratuarlarıyla birlikte tam donanımlı TSE Bölge Koordinatörlüğü olarak hizmete gireceğini belirtti. GSO Başkanı Konukoğlu'na Gaziantep'e yatırım yapmakta geç kaldıklarını itiraf eden TSE Başkanı Hulusi Şentürk, ?Gaziantep Türkiye'nin sanayide, özellikle de ihracatta parlayan bir yıldızıdır. TSE olarak Gaziantep merkezli çevre iller ve Ortadoğu'ya hizmet vereceğimiz bir üs oluşturması kararı verdik.? dedi.

Gaziantep'e TSE Bölge Koordinatörlüğü kurulacağı müjdesini veren Şentürk, bölgede kurulacak laboratuarlar ve test merkezleriyle ilgili fizibilite çalışması yapıldığını söyledi. Şentürk, yapılan çalışmalar sonucunda Gaziantep'in tüm bölgesine hizmet edebilecek güçlü bir yapı oluşturulacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber